Cât poți câștiga jucându-te?

Posted by

Am aflat recent, în urma unui comunicat de presă, la cât poate ajunge salariul unui tester de jocuri, în București, la Ubisoft, după primul an. Pentru cei care nu știu, Ubisoft România se află în spatele multor jocuri cunoscute, precum Assassin’s Creed, Ghost Recon Wildlands (inimioară :-)) și Watch Dogs.

Game testerii sunt încadrați în departamentul de control al calității (Quality Control*), iar Ubisoft tocmai ce a anunțat implementarea unui nou program de compensare și accelerare in carieră pentru pentru angajații pe pozițiile entry-level din acest departament.

Salariul de start al unui Entry-Level Game Tester este de 1.440 lei net lunar (310 euro), plus tichete de masă în valoare de 14 lei pentru fiecare zi lucrătoare (3 euro). În plus, aceștia beneficiază de sală de fitness, biciclete Ubike, diferite resurse de e-learning, cursuri gratuite de limba franceză și jocurile Ubisoft. 🙂

Cei cu vechime în cadrul companiei pot beneficia și de asigurări de viață și sănătate, precum și de un fond de pensie facultativă.

În funcție de performanța sa, un Entry-Level Game Tester poate ajunge în
primul an de activitate în cadrul companiei la un venit total net cuprins între 22.000 lei și 24.400 lei.

Între 470 și 515 euro. De trei ori (plus o friptură la Inter) cât Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands, varianta pentru bogați. 🙂

Eu cred că dacă ai puțină carismă și timp să te joci atâta amar de vreme în fiecare zi (mă gândesc că sunt vreo 8 ore zilnic) din plăcere, cred că după un an, doi, ai putea câștiga (cu) mult mai bine din crearea de conținut.

Bine, poate nu vei ajunge așa, însă mă gândesc că o nișă cu câteva zeci (sute?) de mii de subscriberi ar putea genera un venit mulțumitor. 🙂

* QC Ubisoft România are 1000 de angajați

Photo by Fabian Albert on Unsplash

1 like

2 comments

  1. Pot sa confirm ca se castiga mai bine din continut, dar nu cu un singur blog, dar in 8 ore pe zi cred ca te poti ocupa zilnic sau la doua zile de fiecare blog intr-o retea de 5 bloguri de exemplu. Si am vazut mai multi blogeri care si-au facut o mica retea, 5-10 bloguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *