Google Earth Timelapse: 4 decenii de schimbari planetare in 24M fotografii prin satelit

Posted by

In collaboration with our partners, we’ll update Google Earth annually with new Timelapse imagery throughout the next decade. We hope that this perspective of the planet will ground debates, encourage discovery and shift perspectives about some of our most pressing global issues.

Astăzi vă propun să discutăm despre sustenabilitate. De fapt, să privim despre ea, căci de vorbit suntem experți în presă, la televizor, ori în stories, după care aruncăm peturile de suc în albiile râurilor, ori ridicăm vile folosind lemn defrișat ilegal din toate pădurile țării, izgonind astfel animalele care coboară infometate pe Valea Prahovei, poșate după selfie-uri din Mercedesuri pe avari.

Citatul de mai sus încheie un articol publicat pe finalul săptămânii de Google. Compania a anunțat noi date adăugate în cel mai mare update al Google Earth din toate timpurile, un tool cu ajutorul căruia putem vedea, prin intermediul a 24 de milioane de fotografii prin satelit și 38 de ani compilați într-o experiență digitală, toate schimbările planetare din ultimele aproape 4 decenii.

👉 Google Earth Timelapse: goo.gle/timelapse

Nu vă mai rețin și vă las câteva link-uri interesante, din zone în care bănuiesc că s-au făcut defrișări ca la balamuc, chiar sub ochii noștri (am căutat ulterior și în presă zonele respective).

[Later edit]

[End of later edit]

Sau…

* photo by Kalen Emsley on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: