Gustul amar al gazelor lacrimogene

– Nu ple-căm! Nu ple-căm!

23:15. Mulțimea scandează în continuare în fața Guvernului. Câteva sute de persoane revin, cumva, dinspre Ion Mihalache, ocolind prin stânga gașca de agitatori din fața magazinului Mega Image și de pe Calea Victoriei.

23:20. Prin aer au început să zboare pietre. Bulgări de zăpadă și gheață. Petarde. Stâlpi rutieri. Îi știți. Înfipți în asfalt, pentru a proteja trotuarele de mașini, ți se par mici. Când îți trec la 5 metri prin dreptul ochilor… dimensiunile devin relative. Pe cuvânt. 🙂

23:24. La un moment dat, ajuns lângă jandarmi, am observat câțiva tineri care s-au desprins de protestatari și au înaintat în fața jandarmilor. „– Nu a-șa! Nu a-șa!” – scandau către agitatorii din parcare.

M-am dus alături de ei. Mi s-a părut de bun simț. Și, pentru câteva minute, zeci de protestatari au făcut un zid în fața jandarmilor. A fost un moment, pe care l-am prins și în vlog. L-au stricat ulterior galeriile, atacând forțele de ordine la propriu, cu orice aveau în mâini.

Am dat drumul la Live pe Facebook.

Sunt imagini absurde, cu oameni plini de ură care injură în continuu forțele de ordine care, în această seară, cât am fost eu prezent în piață, au dat dovadă de un calm impresionat la fiecare atac al ultrașilor.

23:30. Secunde mai târziu au început să mă înțepe ochii și am început să tușesc de la gazele lacrimogene. Am ieșit din piață printre cele două găști de agitatori și m-am retras înspre Mega Image, încercând să-mi dau seama de unde venea gazul lagrimogen.

Am oprit Live-ul pentru a mă putea deplasa mai repede și, din grabă, l-am și sters de pe Facebook. Aveam degetele înghețate. Am filmat însă toată scena (și) cu Mevo.

PS. Titlul e o metaforă. E iute și ustură ca naiba. 🙂

Comentarii prin Facebook

comentarii

Published by Costin

Costin Cocioaba is a 39-years-old digital professional launching online projects since 2001. He worked for ProTV S.A. as a Project Manager and also Head of Digital, he started and ran Bakers Digital Communication, a Romanian digital agency with Greek ownership, and he developed 2 MMORPGs. In 2004 he won his 1st prize on Internetics (the biggest award in Romanian industry) as a freelancer with a very popular online MMORPG game (indebara.ro). More «here».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *