• Share on Google+

Te naști gay, nu te împinge nimeni de la spate, nu te învață nimeni asta. Cel puțin eu așa cred. Nu am auzit nicio persoană gay spunând că a încercat, așa, straight convins fiind, într-o zi, să vadă cum este, și, ce să vezi, i-a mai și plăcut încât a ieșit repede pe stradă să mai corupă câțiva, cu curcubeul desenat pe fund.

Și nu e nici ca și cum te apuci de fumat pentru că e cool, toți fac asta în gașca ta și, după două țigări, te duci să-ți cumperi primul tău pachet. Sau nu e ca și cum sunt organizate întruniri secrete în care se execută strategii prin care să corupă alți oameni normali, iar familia, as we know it, să dispară în termen de 100 de ani.

A fi gay înseamnă că ești atras romantic și/sau sexual de persoane de același sex, la fel de bine cum eu, de exemplu, sunt atras de persoanele de sex opus. Așa m-am născut. De altfel, înțeleg că nu suntem singura specie de pe fața pământului cu orientări homosexuale, doar că girafele sau leii, de exemplu, nu dezbat astfel de probleme.

Și nici delfinii nu au o problemă cu asta! 🙂

De cealaltă parte însă, nu te naști homofob. Și nici nu e vreo boală. Homofobia este o atitudine determinată de lipsa de educație.

Psihologii consideră că atitudinea negativă față de persoanele de orientare homosexuală nu este, de fapt, fondată pe experiența proprie, contact direct cu o persoană având această orientare sexuală, ci pe stereotipuri și prejudecăți.
(de aici)

Ma jos aveți o galerie foto de comentarii, cea mai cuminte selecție pe care am putut să o fac din, probabil, cel mai puternic bullying pe care l-am văzut vreodată online, rezultat în urma fotografiei de la începutul articolului.

Atât postarea cât și selecția cuminte de comentarii sunt preluate de pe un grup de Facebook unde utilizatorii sunt adolescenți în proporție de, cel mai probabil, 99%. Te pune pe gânduri ce discuții aud urechile acestor copii acasă, dacă ajung la astfel de concluzii și injurii.

Nu am copii, însă eu nu le-aș permite așa ceva.

Tu ai? Dacă da, ți se pare un coportament ok, ori ar trebui descurajat?

Sunt pur și simplu curios. Altfel, destul de siderat de comentariile de mai jos.

0 likes