Instagram introduce subtitrari pentru Stories (auto-captions)

Posted by

Conform unui tweet al lui Matt Navarra, consultat social media (ex-TNW), Instagram a adăugat opțiunea de a genera auto-captions, în stories, în patru formate de text. Această opțiune va fi foarte utilă pentru useri, mai ales dacă preferi să vizualizezi story-urile fără sunet sau dacă nu înțelegi exact ce se vorbește.

Opțiunea de auto-caption/subtitrare se activează prin intermediul icon-ului de stickere, unde va apărea Caption, apoi „Transcribing audio” care va transcrie, în timp real, ceea ce spune speaker-ul. Textele sunt disponibile în patru formate: typewriter, block text, larger words și basic block letters.

Cu ajutorul acestui nou feature, marketerii/creatorii de conținut vor putea atinge o audiență mai largă, având în vedere faptul că utilizatorii vor putea înțelege mai bine ceea ce discută speaker-ul și vor putea urmări story-urile și fără sunet.

Conform exemplului oferit de Matt Navara, caption-ul nu a redat 100% corect textul, astfel încât va fi nevoie de mici ajustări, dar tot este un început bun. De asemenea, nu se știe dacă va fi disponibil în mai multe limbi, însă, Engadged relatează faptul că există servicii de tipul third-part care ar putea ajuta la adăugarea subtitrărilor, dar un tool de tipul built-in auto-caption ar putea traduce direct textele. Cei de la Engadged au contactat deja Instagram pentru posibile detalii referitoare la acest feature.

Opțiunea este lansată treptat, astfel încât unii utilizatori este posibil să aibă deja acest feature, în timp ce alții încă nu, dar putem arunca un ochi în secțiunea de stickers, în stories, ca să vedem dacă/ când ajunge și la noi.

* photo by Jenna Day on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: