La Istanbul, cu un 5D Mark III dupa mine

Posted by

Undeva prin 2006, dupa cativa ani in care am folosit o camera bridge de la Sony, m-am decis sa imi iau un D-SLR. Ma aflam in Media Markt in Castellon (Ce soc am avut prima oara cand am vazut 2 etaje pline de electronice! Imi transpirau mainile de emotie! :-)) si am decis, dupa vreo ora de calcule, sa merg cu Nikon. Raportul calitate/pret mi se parea cu mult mai bun, tehnologia fiind, in mare, aceeasi. Si nu mi-a parut rau niciodata.

Intre timp, a inceput sa-mi placa rau. M-am pregatit linistit pentru full-frame, insa aparatul inca se mai lasa asteptat, inundatiile celor doua fabrici Nikon scotand de pe piata D3S-ul pe care mi-l doream, iar precomenzile la D4 si D800 ma dispera (astept un D800 de mai bine de 2 luni deja).

Weekend-ul acesta am fugit pana la Istanbul. Maine o sa fie zi mare, ma dau cu toate Porsche-urile posibile si imposibile, insa ideea e alta. E pentru prima oara in utimii ani cand am plecat a) fara rucsacul de fotografie si b) cu… o camera full frame de la… Canon (Canon EOS 5D Mark III14.999 lei doar body-ul)! Trebuie ca am ceva curaj, zic :-).

Cateva imagini cu camera gasiti pe refresh.ro, cateva imagini de test facute prin Bucurestii noi gasiti pe pagina de Facebook refresh.ro (exif included).

Si, pentru ca tot execut premiere pe banda rulanta, iara prima fotografie pe care o fac cu ISO 25600. Nu imi aduc aminte sa fi reusit ceva asemanator cu Nikon (in ideea in care sa nu o ard mai mult decat premite legea), insa, ce-i drept, nici nu am tras cu Nikon la valori de genul asta.

0 likes

4 comments

  1. Nici eu nu am incercat D700-le la ISO 25600, dar nu ma astept sa obtin diferente prea mari… Anyway, sa incerci D800-le dupa si mai vorbim 🙂

  2. Cand il voi cumpara. Cum nu a sosit insa, ma bate sa-l iau totusi pe d4. Barem sa stim o treaba. Tu pe care l-ai alege dintre cele 2?

  3. Mie personal imi ajunge si D700-le. Nu as da atatia bani pe D4. Poate mai degraba pe un D800E 🙂

    Eu astept la alta coada, vreau sa vad cum se comporta Tamronul 24-70 comparativ cu Nikon. Nu stiu daca merita sau nu sa ma zgarcesc la 400 de euro diferenta. Asta daca nu cumva chiar e peste Nikon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *