• Share on Google+

Au trecut 3 săptămâni de când cel de-al doilea telefon pe care îl port după mine este LG Q6, primul model al noii serii Q de smartphone-uri de la LG, conceput, spun reprezentanții companiei, pentru cei ce își doresc un dispozitiv ce oferă tehnologia vârfurilor de gamă de la LG la un preț accesibil.

Specificații tehnice:

Display – 5.5 inches
CPU – Octa-core 1.4 GHz Cortex-A53
Camera – 13 MP, f/2.2, autofocus, LED flash
Video – [email protected]
Cameră secundară – 5 MP, f/2.2
Dimensiuni – 142.5 x 69.3 x 8.1 mm
Greutate – 149 g
SIM – Single SIM (Nano-SIM) ori Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

Restul specificațiilor tehnice le găsești aici.

L-am utilizat și voi continua să îl utilzez pentru voce, rețele sociale (Facebook și Instagram) și pentru latura… sportivă a mea 😀 (Strava), Q6-le însoțindu-mă la toate antrenamentele mele nocturne cu bicicleta. Ideea e că mi-am făcut un obicei din a-mi face câte un selfie la finalul fiecărei curse pe care o fac cu bicicleta, iar Q6-le mă și ajută în direcția asta, cu un unghi mai mult decât generos al camerei frontale. 100°.

Pentru a înțelege exact despre ce-ți vorbesc aici, iată, mai jos, o comparație cu un selfie făcut după una dintre primele curse postate pe Strava, cu iPhone 7. Ambele fotografii sunt făcute la o lungime de braț. Nu ne legăm de calitate, am compara mere cu pere, mai ales că fotografia făcută cu LG-ul este editată cu Snapseed.

iPhone 7

LG Q6

Camera frontală de pe iPhone-ul din dotare nu-mi lasă loc pentru mai mult de două persoane, în afară de mine, pentru un selfie. În contrapartidă, camera de pe Q6 este atât de wide încat în selfie-ul pe care l-am făcut cu Vlad, cel de mai jos, încape întreg trotuarul din față de la Max Mara, plus Calea Victoriei. Vlad și cu mine neocupând nici măcar jumătate din fotografie.

Iar trecerea asta la un unghi cât Casa Poporului poate fi controlată foarte ușor direct de pe ecran, înainte de a declanșa, așa cum apare și în imaginea de mai jos.

Tot în imaginea de mai sus vei putea observa încă două tipuri de controale, în partea dreaptă: Filters și Skin Tone. Filters conține 17 filtre pe care le puteți seta înainte de a face o fotografie, iar Skin Tone îți va îndepărta de pe fața riduri, de exemplu (am putea spune că e un fel de sharp în timp real).

O altă funcționalitate mișto pe care o are camera frontală este posibilitatea de a comanda declanșarea printr-o strângere a pumnului în fața camerei, prin recunoașterea palmei, moment în care telefonul îți oferă 3 secunde pentru a te aranja. 🙂 Mai mult decât atât, dacă strângi pumnul de două ori vei putea face 4 fotografii, cu 3 secunde timp între ele.

Cum arată telefonul?

LG G6 vine cu un display FullVision de 5.7 inch, ecranul ocupând 80% din suprafața telefonului și cu un design construit pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. Mă așteptam să-mi pară cheap la atingere, însă am fost plăcut surprins încă de la despachetare să dau peste un telefon cu finisaje mișto.

Spatele telefonului se simte plăcut în mână, iar pe margini are o ramă dintr-un aliaj foarte rezistent de aluminiu, folosit în industria aeronautică. Găsești la Radu mai multe detalii în direcția asta, plus câteva teste interesante de performanță. Dacă e să mă întrebi pe mine, finisajele îi conferă telefonului un look premium.

Dar nu mă întreba, look for yourself.

 

 

 

 

 

Foto

LG Q6 poate face poze în format pătrat de 1:1 (pentru fanii Instagram, se știe!), însă posesorii acestui smartphone pot alege și alte formate, precum 4:3, 16:9 şi, pam-pam!, 18:9, oferind mai mult spațiu de afișare și o experienţă mai captivantă în redarea materialelor video și pentru jocuri. 18:9 este comunicat ca FHD+ și are 2,160 x 1,080 pixeli.

Nu m-am uitat la filme pe el. Urmează. 😀 De asemenea, nu m-am jucat nici cu posibilitatea de a face split screen (dap, știe).

Revenind, Q6 este un telefon mid range price, cu 32 GB costă între 1200 și 1500 lei (observ că s-a mai ieftinit de la articolul precedent), ceea ce înseamnă că așteptările ar trebui să fie pe măsură. Am selectat mai jos câteva fotografii făcute noaptea, alături de aceleași fotografii, însă editate cu Snapseed, acestea din urmă ajungând pe Strava.

 

 

 

 

Nu am căutat decât să am lumină din față și l-am folosit ca un novice, tocmai pentru a încerca să fiu cât mai aproape de cineva care l-ar fi cumpărat cu o oră înainte. De aici și zgomotul, însă cred că mai merge corectat înainte de a obține fotografia.

Pe timpul zilei, Q6 se comportă aproape ca orice alt smartphone, în ideea în care diferențele de calitate sunt destul de mici pe mobile pentru a le mai observa cu ochiul liber, dacă îți acorzi câteva secunde pentru cadrul pe care vrei să-l fotografiezi.

Îmi pare rău că la fotografia de mai jos nu mai am originalul. Aparent, am editat-o direct din telefon (mișto softul de editare al acestuia!) și, astfel, e posibil să fi pierdut originalul. Ar fi fost interesant să vedem diferențele. :-/

Iată și alte fotografii făcute ziua (ediate: resize și micșorarea calității cu 40% – sunt setările mele standard pe care le folosesc la toate fotografiile pe care le trec prin Photoshop. același tratament l-au primit și fotografiile de mai sus, făcute pe timp de noapte. La cele de mai jos am alterat și levels, contrast, culoare, plus puțin sharp).

Fotografia următoare a fost făcută-ntr-un garaj, cu foarte puțină lumină naturală.

Video

Pe partea de video nu m-am jucat prea mult, însă am, pentru exemplificare, un clip înregistrat noaptea, în lumina artificială de la magazinul MaxMara de pe Calea Victoriei, și unul filmat ziua, tot pe Calea Victoriei, spre piață.

Concluzii finale

LG Q6 este un telefon destul de accesibil ca preț (nou!), se mișcă surprinzător de rapid (judec în funcție de preț, știu), are o autonomie de vreo 2 zile (am făcut și un test pentru ce mă doare pe mine: 1 ora de Strava consumă 9% din baterie // în oraș. Strava consumă atât date cât și location) și un design premium.

Dacă-ți place cum arată, under the hood nu e rău deloc. A făcut față cu brio unei obișnuințe de consum destul de alertă, ceea ce înseamnă că răspunsul la întrebarea: “Tu l-ai achiziționa?” este da. L-aș.

1 like
  • Andrei
    Reply
    Author
    Andrei

    Mi se pare un telefon excelent care ofera destul de mult in pretul sau.Iimi place mai ales camera frontala superangulara de aproximativ 100 de grade care e geniala pentru fotografii de grup.