BestJobs: Candidatii 45+ au inregistrat 40% dintre aplicarile din august (+10% MoM)

Posted by

După provocările pe care segmentul 45+ le are la angajare, BestJobs a revenit cu un nou set de date pentru candidații cu varsta de peste 45 de ani, date recoltate din platformă la final de august, segmentul devenind mult mai activ pe finalul verii în ceea ce privește aplicările pentru căutarea unui (nou) loc de muncă.

Astfel, aceștia au înregistrat 40% din volumul total de aplicări din luna august, în creștere cu 10% față de luna anterioară. Jumătate dintre aceste aplicări au fost depuse din partea segmentului de vârstă 45-54 ani, urmat de cel de 55-64 ani, cu 13% și de cel de peste 65 ani, cu 7%.

Conform statisticilor BestJobs, această categorie de candidați se îndreaptă cu precădere către domenii precum Financiar / Contabilitate (cu 8% dintre aplicări), Vânzări (cu 7,5% dintre aplicări) și Resurse Umane (cu 7% dintre aplicări).

În topul județelor cu cele mai multe aplicări, București și Ilfov dețin locul fruntaș, cu 214.680, urmate de Timiș, cu 62.326 de aplicări, Cluj, cu 41.196 de aplicări, Brașov, cu 40.021 de aplicări și Prahova, cu 31.358 de aplicări. 10% dintre cei care și-au depus CV-ul în august și-au arătat interesul pentru oportunitățile remote.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: