Locuri de munca: se cauta specialisti | BestJobs

Posted by

După comunicatul de ieri de la eJobs, astăzi am primit unul de la BestJobs care susține, în mare același lucru. Cei de la BestJobs spun că, în luna septembrie, mai mult de jumătate dintre joburile disponibile s-au adresat candidaților din categoria „white collars”, adică specialiștilor care lucrează de la birou, cu 15% mai mult decât în luna august.

Mai mult decât atât, și joburile pentru candidații „gold collars”, adică cei cu specializări superioare, au înregistrat o creștere de 20% față de luna trecută și reprezintă 15% din volumul total. Oferta de joburi remote care se adresează preponderent categoriei de white collars continuă să crească de la o lună la alta, în septembrie înregistrând o creștere de 20% față de luna anterioară.

Topul domeniilor cu cele mai multe oferte de joburi pentru white collars a fost condus de Vânzări,  urmat de domeniul Financiar/ Contabilitate, unde cele mai multe oferte au fost pentru „manager de audit intern”, „contabil autorizat” și „consultant financiar”, și de IT/ Telecom, unde sunt căutați specialiștii IT, având cunoștințe în Java, PHP sau Quality Assurance.

Cele mai multe aplicări s-au efectuat în București, în număr de 229.337. Județul Timiș ocupă locul 2 în acest clasament, cu 62.868 de aplicări, urmat de Cluj, cu 46.262 de aplicări. La polul opus, se regăsesc județele Teleorman, cu 4.852 de aplicări, Harghita, cu 4.679 de aplicări și Ialomița, cu 3.593 de aplicări.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: