🏨 De foarte multe ori, liniștea poate ascunde un strigăt disperat de ajutor

Posted by

Nu cred că există demon mai mare de înfruntat pe lumea asta, altul decât cel al neputinței și disperării în fața morții. Ăsta te dezbracă, îți lipește genunchii de podea, îți coase buzele și te golește într-o secundă. Sau mai puțin de atât, cam cât durează să-i spui pe unul dintre numele pe care le poartă. Cancer.

L-am întâlnit nedrept, cheltuind ore, zile, săptămâni și luni de parcă ar fi la promoție. Și așa și era, chit că realizam sau nu. Erau la promoție. Ultima, pentru cei care, pentru anii ce urmează, plătesc prețul întreg al celor 21g, indiferent de cât, ce și cum au cheltuit până atunci.

Nu ne-am văzut niciodată culcat pe un pat, l-am cunoscut stând pe un scaun, în mașină, prin casele altor oameni, însă, de cele mai multe ori, pe un scaun de spital, precum cel pe care a stat Cătălin, sâmbătă, la 5am, în vitrina galeriei GALATECA (strada C.A. Rosetti nr. 2-4, Bucuresti), în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru MagicHOME, un refugiu pentru părinții copiilor bolnavi de cancer, situat pe Fundeni, lângă cel mai mare spital oncologic din România.

Cum mare parte dintre acești copii provin din familii cu o situație financiară modestă și din afara Bucureștiului, costurile mari pentru transport și cazare sunt motivul nr. 1 pentru care sunt diagnosticați târziu, vizitele și tratamentele sunt amânate sau întrerupte, iar toate lucrurile astea nu fac altceva decât să reducă semnificativ șansele de vindecare ale copiiilor.

Și așa ajung părinții acestora să locuiască, practic, pe un scaun.

« Magic Home este o clădire de 700 de mp în care îşi vor găsi refugiul zilnic 30 de părinţi. Renovarea a început în urmă cu 3 săptămâni şi ar putea fi gata în mai puţin de 2 luni. Dacă se va întâmpla aşa, la începutul anului viitor Magic Home va fi dată în folosință.

Casa cu 3 etaje va avea 12 dormitoare, 8 băi şi mai multe bucătarii utilate, unde oameni vor găsi tot ce au nevoie. Iar în spaţiul exterior de 1000 de mp. vor fi amenajate locuri de joacă. Aici vor primi şi consiliere psihologică. » (de aici)

Cum putem să-i ajutăm? Uite cum:

✓ Putem contribui cu 2€ trimițand MAGIC, prin SMS, la 8844.
✓ Putem contribui sunând la 0724.292.672 pentru a te programa în vitrină.
✓ Putem contribui distribuind pe rețelele sociale cele două mesaje de mai sus.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: