• Share on Google+

Ți-ai pus vreodată întrebarea cum ar fi să ai cada și dușul într-un open space imens cu dormitorul? Eu da. Pentru că mi se pare cea mai naturală și comodă trezire de dimineață, la care adăugăm și componenta erotică, o astfel de organizare fiind potrivită pentru persoane care nu au nicio sfială în a umbla goi prin casă. 🙂

Sunt un fan al emisiunilor defunctului post de televiziune Fine Living, care, în 2010, a fost rebranduit in Cooking Channel, in cadrul trustului HGTV – in State. Sunt însă țări, precum România, care transmit încă sub brandul FL ori FLN o tonă de emisiuni, unele dintre ele fiind filmate prin 2008, insă sunt bune și acum.

Printre emisiunile preferate de mine este și Million Dollar Rooms, un show în care americanul Carter Oosterhouse se întâlnește cu tot felul de oameni pentru care, la un moment dat în viață, expresii ca ”sistemul de iluminare din garaj m-a costat 150.000 de dolari„ au devenit la fel de banale precum este ”am luat un pepene în drum spre casă din Crângași„ pentru noi.

În această emisiune au fost prezente două case care m-au dat efectiv pe spate. Una dinre ele nu am reușit să o găsesc online, însă poate aveți voi mai multe șanse decât mine. Este vorba despre o casă in forma de X pe coasta unui ocean – parca -, iar livingul, dining room și bucătăria sunt intr-un open space comun, reprezintă jumatate din casă (partea de sus a X-ului) si au o super vedere la ocean.

Later edit: Este vorba despre X House, Barcelona.

Cea de-a doua este Miranda Estate, casa construită de arhitectul Brian Foster pentru el însuși, situată în partea deșertică a Rancho Mirage, California; clipul îl găsiți mai jos.

Ce-mi place la casa aceasta este dormitorul open space cu o cadă uriasă și un duș incredibil, construită în majoritatea ei din pereți de stică care au costat peste $100.000 pentru a închide cei peste 90m2.

Patul este imens și-ți dă senzația că plutește, iar proprietarul nu s-a zgârcit și a cheltuit mai bine de un Logan bine pus la punct pe saltea. Cada a costat și ea $100.000, fiind conectată la… pardoseala din exterior. Dușul? An easy $100.000.

Ar mai fi de adăugat și faptul ca încăperea descrisă mai sus într-un infinity pool, zona care ar putea găzdui lejer o petrecere cu 40-50 de persoane. Prețul? Ce mai contează… 🙂

Iar dacă ai ajuns până aici și ai și ceva timp liber la dispoziție pentru citit, îți recomand să arunci un ochi și pe următoarele două articole. Îți vor plăcea cu siguranță casele prezentate.
O casă în care m-aș muta ieri (din containere)
Ce poti face dintr-o fabrica de ciment?

0 likes
 • Madalin
  Reply
  Author
  Madalin

  Mai am si eu momente cand navighez si visez asa..la fel si fel de case si apartamente.

  Cada in dormitor..eu stiu…nu duce la igrasie? 🙂

  La casa aceasta in forma de X te refereai? http://design-milk.com/an-x-shaped-house-in-spain-by-cadaval-sola-morales/ …de vis

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   DA! Aceasta este :-). Mulțumesc!

 • Case interesante: X House, Barcelona – Costin
  Reply
  Author
  Case interesante: X House, Barcelona – Costin

  […] Am descoperit-o la Million Dollar Rooms, emisiunea lui Carter Oosterhouse de pe Fine Living, alături de Miranda Estate, situată în partea deșertică a Rancho Mirage, California, casa cu cel mai fain dormitor ever (vezi Cum ți s-ar părea să ai cada și dușul într-un open space imens cu dormitorul?). […]