🏛️ In vizita la Muzeul National de Istorie a Romaniei | foto & video

Posted by

Duminica trecută am fost la Muzeul Național de Istorie a României, dacă tot e în cartier și, spre rușinea mea, nu am fost niciodată, deși pe trepte am tot petrecut timp la diverse discuții. Pentru cei care nu-s familiarizați cu Calea Victoriei, partea de Sud (mai jos de Bd. Elisabeta) mi se pare foarte boemă. Găsești la orice oră lume, iar zona este foarte cosmopolită.

Muzeul este zilele acestea (tind să cred că se mai schimbă) împărțit în 4. O primă zonă este de jucării și cărți pentru copii – centrată pe București; de la Buzău fiind m-am regăsit în foarte puține jucării, nu că am avut eu prea multe pe vremea când eram copil -, cea de-a doua zonă din timpul celui de-al doilea război mondial, a treia de pe vremea dacilor / Roma antică, iar ultima cu bijuterii.

Ca notă funny, biletul online era 22 lei, iar offline 20. Dacă mergeți, ceea ce vă și recomand, acordați-vă două-trei ore pentru a avea timp să treceți lejer prin tot fără să scăpați ceva. Sunt multe lucruri interesante în fiecare zonă amintită mai sus și în funcție de cât de curioși sunteți și câtă răbdare aveți o să petreceți lejer între 30 și 45 de minute în fiecare zonă.

Locație

Am făcut și câteva poze pentru a le posta pe blog pentru posteritate, le găsiți mai jos, și asta fără a da prea multe spoilere pentru a nu strica experiența fiecăruia de la fața locului.

Muzeul de jucării

Cel de-al doilea război mondial

Roma antică și copia Columnei lui Traian din București

… și bucăți din Columna lui Traian.

Bijuterii

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: