Aseară, Nokia a anunțat relansarea lui 3310.

Cei săriți de 30 vă vor spune că nu există alt telefon a cărei baterie să țină mai mult decât a ăstuia. Și vor bălmăji și ceva despre Snake, vai ce joc, Doamne ce vremuri.

Și cam așa și este. Mă refer la partea cu durata bateriei în stand-by. Căci Snake era cam singura opțiune de a te juca la vremea respectivă pe telefonul mobil. Deci nu se pune. 🙂

The icon is back, te întâmpină pagina oficială.

După câteva poze, clipul de mai jos și specificațiile tehnice, veți găsi și un formular. Completându-l, vei fi anunțat printre primii când va fi disponibil la vânzare.

Va costa 48 de euro.

Mă gândesc că dacă treaba asta cu nostalgia ar funcționa, ar mai fi și alte câteva telefoane care au făcut istorie prin România și sunt sigur că vă aduceți aminte de Motorola StarTAC, de exemplu, ori Alcatel One Touch Easy.

Ar mai fi și Motorola Razr (ce culori pentru 2004!), însă am văzut că au fost ceva zvonuri anul trecut, bazate pe un clip publicat de companie pe Youtube.

Alarmă falsă, clipul respectiv was ultimately a reminder of how Motorola changed the mobile world with its thin flip phone, rather than the hint of a full-scale revival.

Ei bine, fiecare pasăre pe limba ei piere, la fel de bine cum Nokia 3310 va fi doar un foc de paie, deoarece nostalgia are și ea limitele ei.

Știți care e limita lui Nokia 3310?

Nokia 3310 ar putea fi un bun second-phone de purtat după tine, atunci când mai ai un smartphone. Altfel, Nokia 3310 ori va fi oferit cu titlu gratuit de către companiile telecom la abonament, ori va fi o variantă nu neapărată ieftină de feature-phone pe care o poți folosi în momentele în care ești în pană de cadouri.

Mă îndoiesc de primul target, din simplu motiv că limita nostalgiei pentru 3310 este update-ul agendei telefonului. Iar nostalgicii au numerele de telefon în Facebook, Google sau iCloud.

Varianta cu operatorii de telefonie mobilă nu va face decât să deschidă, într-un an de la lansare, o piață SH pentru noul 3310. Și cam atât.

Mult fâs pentru nimic.

Să nu uităm că trăim în anii în care jocurile se joacă în VR, cu ochelari pe cap, iar mașinile se conduc singure, după ce le încarci din același triplu în care ai și telefonul mobil.

Acum că ne-am încălzit cu toții de pomană, deoarece nimeni dintre noi nu-și va cumpăra noul Nokia 3310 pentru a introduce numere de telefon pe SIM, ori în memoria telefonului, să ne întoarcem fiecare la ce făceam înainte.

PS. La Nokia pe Youtube zici că-i angajat tipul care stă de pază la poartă, nici el cu prea mult timp liber pentru (măcar) un amărât de thumb în Paint. Ca să nu mai vorbesc și despre setările canalului.


Costin

Costin Cocioaba is a 39-years-old digital professional launching online projects since 2001.

He worked for ProTV S.A. as a Project Manager and also Head of Digital, he started and ran Bakers Digital Communication, a Romanian digital agency with Greek ownership, and he developed 2 MMORPGs.

In 2004 he won his 1st prize on Internetics (the biggest award in Romanian industry) as a freelancer with a very popular online MMORPG game (indebara.ro).

More «here».

All author posts