Nu am cum sa ma lupt

Posted by

Romanul nu a stat niciodata bine cu nervii. Daca unul striga “Ia-o sus, Becali!” se mai trezesc inca 50 care sa urle acelasi lucru. Daca da unu cu pumnul intr-un club, se mai trezesc cel putin 2 sa-si incerce falangele in maxilarul vecinului. Proportional, deh.

Asa si cu revolutia lui peste.

Vin 100 de insi sa bea un ceai, in frig. ProTV, cu calm, raporteaza hectarul. Realitatea si Antenele dubleaza raportarea, folosesc verbe si substantive care-ti ridica parul pe mana doar la auzul pronuntiei grave, pentru ca, intr-un final, sa ai senzatia ca, de fapt, oamenii aia nu au baut ceai. Ci sange. Si ca erau vampiri. Care se mancau intre ei! Si-ti vor manca si familia, dupa ce termina cu a lor! Si cu cainii comunitari!

De ce televiziunile de stiri agraveaza situatia?

E retorica, ofcorsea, insa e trista. Pentru ca (si nu de ieri, de azi) simt ca nu am cum, efectiv, sa ma lupt cu audienta asta. Imi e prea greu. Sunt atatea de facut intr-atat de putin timp, incat simpla implicare mi se pare un defavor. Mie.

Prefer sa ma adaptez, insa poate-s eu MULT prea egoist. Ca lenes n-am iesit.

0 likes

12 comments

 1. Pingback: Vali Negoiță
 2. Daca esti atat de indignat de practica televiziunilor (fenomen care se intampla de cand a aparut tiparul, deci nu ai dat de nimic nou), de ce nu te duci in teren, sa-ti formezi o parere echilibrata. Da, da stiu, egoist… vad termenul asta invocat din ce in ce mai des prin locuri publice, fie ele si virtuale. Cred ca e pe cale sa devina o calitate in mintea multora.

 3. “De ce televiziunile de stiri agraveaza situatia?”

  Pai cred ca, printre altele, reporterii care se duc pe teren le-au cam vazut pe toate si nu le mai este rusine de nimic, in cautarea lor de senzational.

  De ex, daca lucrezi la urgenta, nu ti se face rau daca vezi o mana rupta si plina de sange. La fel si-aici, n-are farmec daca nu se sparg niste capete, daca nu se instiga, daca nu se umfla cifrele. Trist!

 4. Intre a vedea evenimentul de acasa prin cuvinte si imagini special alese de reporteri spre a strange cat mai multi telespectatori si imaginea pe care o ai cand esti efectiv printre protestatari exista o foarte mare diferenta.
  Am urmarit protestele si la televizor si am fost si in Piata Universitatii . Reporterii prezinta abia sufland ca si cum ar prezenta cel mai mare si insangerat razboi , insa acolo in piata se simte un alt tip de durere , oameni care “implora” ascultare si schimbare .
  Reporterii , dupa parerea mea ar trebui sa invete si putina psihologie, indiferent de mesajul transmis , caci sunt intermediarii unor vesti care trebuiesc prezentate intr-un mod uman , atentia trebuie sa o aiba indreptata si catre starea pe care o creaza celor din fata televizoarelor .

 5. „De ce televiziunile de stiri agraveaza situatia?”
  Televiziunile au fost inventate pentru manipularea opiniei publice. Antena si Realitatea nu fac exceptie 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *