Doi bătrânei în lipsa Parcului Obor

Posted by

Și-am răsfoit puțin și pe la externe.

“[…] vom folosi armele nucleare doar când suntem siguri că un potenţial agresor atacă Rusia. Agresorul trebuie să ştie că răspunsul este inevitabil şi că va fi distrus. Iar noi, victimele agresiunii, vom merge în rai ca martiri în timp ce ei vor muri, pentru că nici nu vor avea timp să se căiască”, a declarat Putin.

Donald nu a întârziat cu replica și, a doua zi, a anunțat retragerea Statelor Unite din Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF): “Avem sume enorme de bani pentru armata noastră. Rusia n-a respectat înțelegerea, așa că vom pune capăt acestui tratat și vom produce arme. Nu vom mai face parte din tratat, cât timp există cineva care îl încalcă”.

Iar legenda spune că Washingtonul şi Moscova s-au acuzat reciproc de multă vreme de încălcarea acordului prin care sunt interzise rachetele nucleare şi convenţionale cu raze între 500 şi 1000 de kilometri, precum şi lansatoarele pentru aceste arme.

Mi se pare că marile puteri nu au învățat nimic din trecut.

1000km? Pe mine, unul, mă sperie dezvoltarea tehnologiei în direcția asta. Ori legalizarea armelor de foc. Am tras cu MP5 și MP7 în campania SIE. Este incredibil cât de ușor sunt de manipulat.

1000km? De la București la Barcelona sunt 1972 km. Dacă se trezește suprim lidăr cu o mâncărime-n Europa și trimite o rachetă la băi termale în Austria? La revedere, Europa, ne vedem în altă viață, altă planetă, altă cale a laptelui.

Exagerez, dar asta ar înseamna că ei nu sunt decât doi maimuțoi care nu fac nimic altceva decât să se amenințe prin declarații. Iar dacă nu exagerez și lăsăm gluma la o parte, eu cred că am putea fi în stare să ne autodistrugem ca specie în câteva generații.

Depinde care o ia razna prima, că tehnologie există deja.

Altfel spus, ce om întreg la cap se poate lăuda că el are o armă care ar putea distruge un continent întreg? Serios acum.

Te întrebi, poate, câte bombe nucleare există pe lumea asta. Oamenii ăștia susțin că la mijlocul anului în curs erau aproximativ 14.500 de focoase nucleare:
– app 5.000 așteaptă dezasamblarea,
– app 5.550 sunt în depozite militare,
– app 3.750 sunt însoțite de forțe operaționale*

* 1.800 US, Russian, British and French warheads are on high alert, ready for use on short notice.

Alte cifre:
– 93% dintre focoase sunt deținute de Rusia și SUA
– SUA si Rusia au, fiecare, peste 4000 de focoase nucleare in depozite sau însoțite de forțe operaționale

Râdem, glumim, însă oamenii ăștia par că s-au înarmat pentru a ataca, teoretic, toate planetele din sistemul nostru solar, nu pentru a apăra câteva țări.

PS. știrile-s de acum vreo lună și jumătate

Photo by Vlad Sargu on Unsplash

1 like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *