• Share on Google+

Nu știu ce impresie vă face casa de mai sus, însă eu m-aș putea muta în ea oricând începând de ieri. Old Lady House, căci acesta îi este numele, a fost construită din 12 containere maritime de 12m pe 2.5m, de câtre arhitectul american Adam Kalkin. Cei mai curioși dintre voi pot găsi aici și cateva schițe ale acesteia.

Un cotainer maritim de 12m lungime si 2.5m lățime costă, în România, de la 2500 de euro în sus. 30 de metri pătrați. 83 de euro pe metru pătrat. Hai, 100 euro. Am găsit pe eBay prețuri începând de la $1700 per conainter, aceleași dimensiuni. Ar mai trebui verificat, ori negociat, și costul de livrare până în România.

Desigur, după montarea containerelor, locuința necesită izolare termică și lucrări de finisare însă, chiar și în aceste condiții, nu cred că depășește 250-300 de euro per metru pătrat înainte să te apuci de mobilat. În plus, din câte am citit, casele din containere maritime nu necesită autorizație de construcție în România, deoarece nu au fundație.

În România, casele din containere maritime sunt considerate locuințe temporare. Chiar și-așa, nu crezi ca ai locui bine merci, temporar, vreo 40-50 de ani, într-o casă ca aceasta din imagini? I-aș mai adăuga doar un jacuzzi indecent de imens, încălzit și acoperit în spatele terasei, și ceva sursă de energie alternativă. Fie, și un garaj.

Cum vi se pare?

0 likes
 • Cătălin Corozanu
  Reply
  Author
  Cătălin Corozanu

  Ceea ce-i lipsește acestui gen de casă, este.. paratrasnetul.. La cât fier are pe ea, dacă dă un fulger în casa ta, și ești cu mâna pe bară, te-ai cam coafat. 🙂

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Rezolvabil cu o țeavă, ceva 🙂

 • Cristi
  Reply
  Author
  Cristi

  Casa in sine constituie cusca lui Faraday (google it). Tot “curentul” se va scurge in pamant fara sa te afecteze, daca esti inauntru. Posibil sa te faca friptura daca esti afara si pui.
  manuta pe dansa.

 • Cristi
  Reply
  Author
  Cristi

  semnalul la telefon poate sa fie o problema din cauza ecranarii

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Posibil, însă sunt soluții și pentru asta.
   La vreo 150 de euro găsești ceva amplificatoare de GSM numa’ bune.

 • Wideshot
  Reply
  Author
  Wideshot

  Nu arata rau, insa te inspira la fel de mult daca terenul ar fi fost altul ?

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Bună întrebare, Wideshot! 🙂

   Probabil nu. Imi place la nebunie faptul ca jumatate e ingropată, inclusiv zona dintre ele (are in spate zid, acolo, sub acea pasarelă, unde am zis că mi-ar plăcea acel jacuzzi despre care am amintit în articol).

 • Mihai S.
  Reply
  Author
  Mihai S.

  Daca pui mana pe metal curat (nevopsit, neacoperit de izolatie termica, rigips sau alte finisaje) NU CONTEAZA daca esti in casa sau inafara ei, capacitate ei de “a pune la pamant” ramane aceeasi. Este suficient ca o teava de metal sa fie ingropata cam 1m in pamant ca sa asigure impamantare suficienta si nut sigur daca nu cumva faptul ca ai metri patrati buni de metal asezati pe pamant nu este deja suficient.
  Referitor la cusca Faraday aceasta este eficienta daca este INTREAGA, orice neregularitate in suprafata ei schimba si permeabilitatea (capacitatea de intrare/iesire) ei in raport cu diverse campuri – daca ai geamuri de 2m patrati la un container ai semnal beton, intrebati muncitorii de pe santiere si va veti lamuri.
  Mai exista o ingrijorare pe internet cum ca traiul in containere ar bloca expunerea la radiatiile cosmice si la o parte din radiatiile emise de Pamant. Daca esa comparam cu un bloc din beton armat… ajungem cam tot pe-acolo si oamenii stau suuuficient de bine in blocuri. Daca insistam sa comparam cu o casa de caramida… atunci se poate trece la remodelarea containerului prin decuparea peretilor laterali pe intreaga lungime si pastrarea elementelor de rezistenta (din 2 in 2m, din 3 in3, din 6 in 6… nu mai retin exact, stiam mai demult cand am studiat problema cu real interes). Ulterior peretii decupati se pot inlocui cu OSB si finisaje de interior exterior (tehnica folosita afara chiar si la casele din beton – case pe cadre).
  Mai trebuie acordata atentie mare legislatiei constructiilor temporare pentru ca nu sunt sigur ca permit sa ridici orice si sa pastrezi oricat timp numai pentru ca este facut din containere, cu siguranta inspectorii in constructii pot demonstra caraterul de permanenta al unei constructii. Poate nu le va fi usor daca contestati, dar si daca se ajunge la proces devine toata distractia ceva mai scumpa.

 • Dan
  Reply
  Author
  Dan

  Transportul nu e prea ieftin… daca vrei sa pui si usi mari din geam, culisante, nici astea nu sunt f ieftine! De finisajele interioare nu vorbesc, pentru ca le faci dupa buget!

 • Dan
  Reply
  Author
  Dan

  Arată bine. Totuși, sunt 12 containere de 40′. Ca suprafata desfăsurată 12*28mp/container = 336 mp.
  E rentabil doar daca achizitionezi containerele degeaba…
  Altfel, la cat costa un container sh in conditii bune ( intre 2000-5000 €) numai containerele te costa 24000€.
  Nu am idee cat ar costa transportul, montarea pe pozitii, tăierea, sudarea, izolarea, compartimentarea si celelalte operatiuni pentru a aduce constructia la “gri”, dar cred că încă o dată pe atât.
  Deci am avea o constructie de peste 300 mp la un pret la gri de circa 50.000€.
  Nu ma prea pricep… Pare destul de bine. Cred ca atractiv e la 2,3 containere…

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Eu cred că dacă ai containerele gratis ai deja un business mișto. 🙂
   Nici eu nu mă pricep, însă, la ce prețuri am mai auzit, 330m2 la roșu în 50.000 de euro mi se pare chiar sexy.

 • premier house
  Reply
  Author
  premier house

  nu vrem sa ne facem reclama, dar am pus pe piata cateva modele.
  cu transport pretul unui container este mai ridicat de 1700 euro.
  la noi, o casa la cheie, costa 45000 EURO cu 135 mp suprafata utila.

  iar la cheie chiar a cheie inseamna:

  Instalatii sanitare Romstal
  Blat lavoar baie din granit
  Gresie si faianta de cea mai buna calitate
  Parchet Quick Step
  Mocheta de lana 25 mm
  Intrerupatoare cu senzor
  Lampi de iluminat economice cu LED
  Scara portanta metalica, imbracata in lemn
  Treptele scarii iluminate LED
  Geam dublu termoizolant
  Tamplarie PVC REHAU
  Seif incorporat
  Centrala termica

  vedeti mai multe detalii tehnice din link sau pe pagina noasta de FB:

  https://www.facebook.com/PremierHouseRomania

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   La ce preț ați evalua construcția din articol?

 • Cum ți s-ar părea să ai cada și dușul într-un open space imens cu dormitorul? – costin.ro
  Reply
  Author
  Cum ți s-ar părea să ai cada și dușul într-un open space imens cu dormitorul? – costin.ro

  […] și pe următoarele două articole. Îți vor plăcea cu siguranță casele prezentate. – O casă în care m-aș muta ieri (din containere) – Ce poti face dintr-o fabrica de […]

 • Case interesante: X House, Barcelona – Costin
  Reply
  Author
  Case interesante: X House, Barcelona – Costin

  […] Miranda Estate (casa cu cel mai mișto dormitor din lume) – O casă în care m-aș muta ieri (din containere) – Ce poti face dintr-o fabrica de […]

 • 🏠 Case mișto: Madihome, casa "IKEA" – Costin
  Reply
  Author
  🏠 Case mișto: Madihome, casa "IKEA" – Costin

  […] un moment dat chiar mă uitam după case din containere de vapor. O mai ții minte, de exemplu, pe aceasta? Îți zic, o piscină-i mai lipsește. Cu apă termală. Și e locul de unde nu o să mai vrei să […]