Ochelari smart: Ray-Ban Stories de la Facebook si Xiaomi Smart Glasses

Posted by

În ultimele zile au fost lansate două perechi de ochelari smart. Prima vine de la Facebook, Mark fiind foarte entuziasmat de colaborarea cu Ray-Ban, în timp ce a doua pereche de ochelari a fost anunțată săptămâna aceasta de către Xiaomi.

Am zis să le semnalez pe aici pe blog, deoarece se pare că, la 10 ani după încercările eșuate din partea celor de la Google din cauza multiplelor probleme de privacy (la început) și lipsa tracțiunii / hype (în următorii ani), se deschide (din nou) robinetul pe wearable smart de purtat la ochi.

Acum că știm ce poartă copiii cuminți, să ne liniștim puțin. Niciuna dintre cele două perechi de ochelari smart nu sunt disponibile încă pentru piața din România.

Xiaomi Smart Glasses

Ochelarii celor de la Xiaomi nu sunt “un display secundar pentru smartphone”, ci un dispozitiv inteligent independent. Cu o greutate de doar 51g, Xiaomi Smart Glasses pot reda mesaje și notificări, pot iniția apeluri, naviga, face fotografii și traduce un text chiar la nivelul ochilor.

Ray-Ban Stories

Facebook a anunțat săptămâna trecută colaborarea cu Ray-Ban și, respectiv, lansarea Ray-Ban Stories, o pereche de ochelari smart cu un design super cunoscut deja la nivel internațional. Ochelarii pot face fotografii și clipuri video pe care să le putem sharui ulterior cu prietenii, permit preluarea de apeluri telefonice, sau să ascultăm muzică sau podcasts.

Mark Z. însuși a vorbit despre ei în ziua lansării aici.

* photo by Vijesh Datt on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: