Octombrie 2021: Am terminat 14 carti si am publicat 8 recenzii de carte

Posted by

Octombrie este cea mai bună lună de până acum în ceea ce privește maratonul de care m-am apucat în primăvară. Ce-i drept, am preferat să citesc în detrimentul scrisului, însă am și terminat o carte începută audio încă din vară. Este vorba despre «Gândește ca un călugăr» de Jay Shetty – bună carte (am adăugat-o la recomandări), foarte interesantă filosofia budistă.

Altfel, am intrat în octombrie cu o carte pe care era gata-gata să o termin în septembrie. Este vorba despre «Curajul de a fi vulnerabil» de Brené Brown, o carte care mi-a plăcut în mod deosebit. Prin urmare, în octombrie am mai citit două cărți de Brené Brown: «Curajul în sălbăticie» (o carte de nota 10) și «Îndrăznește să conduci» cu care am încheiat luna.

Vezi articolul 📚 «Curajul de a fi vulnerabil», «Curajul in salbaticie» si «Indrazneste sa conduci» de Brene Brown pentru mai multe detalii despre aceste trei cărți.

Brené a setat oarecum direcția către psihologie. «Multe vieți, mulți maeștri» de Brian L. Weiss mi-a diversificat teoriile din zona asta, am mai citit încă o carte scrisă de unul dintre psihologii mei preferați, Erich Fromm, «Sufletul omului – Între geniul binelui și al răului», însă mi-am spus că e momentul să merg și către origini, așa că Freud și Adler mi-au ocupat niște weekend-uri și seri bune.

Mi-am mai liniștit neuronii cu ceva autobiografii. «Inventiile mele» a lui Nikola Tesla a dat startul și mi-a plăcut maxim, pe Charles Darwin în «Viața mea» l-am găsit un pic plicticos, recunosc, iar pe Sigmund Freud îl găsesc absolut fascinant,  autobiografia lui – «Viața mea și psihanaliza» – învingându-mi reținerea de a-l citi direct.

După ce l-am citit pe Adler și începusem «Psihologia colectivă și analiza Eului» a lui Freud la o cafea în curte la Beans and Dots, am decis că ar trebui să trec prin cele puțin peste 5000 de pagini ale întregii opere ale lui Sigmund Freud. Acum aștept ca pachetul acesta să ajungă la jumătate de preț, cu prima campanie de reduceri Books50.

O altă carte citită în Octombrie care mi-a plăcut mult a fost «Asasinarea lui Eminescu» scrisă de Ion Spânu, o carte care tratează miturile dar și realitățile datei de 28 iunie 1883, zi în care Titu Maiorescu, cu participarea (soției) lui Ioan Slavici, l-a băgat pe Mihai Eminescu într-un spital de boli mintale condus de psihiatrului Alexandru Suțu.

Aparent, psihologia își găsește din ce în ce mai des loc în lecturile mele de seara, dar cine știe ce-mi mai rezervă noiembrie? Pe tema asta însă ne auzim peste o lună. 🙂 Până atunci, vă invit să adăugați Biblioteca la bookmarks. Mai jos am făcut și o listă a cărților pe care le-am terminat în luna octombrie. Pe BB, deși ar fi self-help, am inclus-o la psihologie deoarece analizează emoții.

Psihologie

Filosofie și religie

Auto/biografii

Dezvoltare personală / self-help

  • «Limbajul trupului în mediul de afaceri» – Barbara & Alan Pease | 🛒

Lectură plăcută!

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: