Am testat un smartphone Oppo Reno5…

Posted by

… pe care l-am avut vreo două săptămâni în posesie și pe care l-am returnat ieri, în cadrul unui eveniment cu influenceri și creatori de conținut (mostly Instagram) ce a avut loc pe Stejarii Country Club, la bogați :), unde Oppo a prezentat comboul Oppo Reno 5 Lite și Oppo Band. Azi l-am delogat și de prin serviciile Google unde rămăsese agățat după resetarea la setările din fabrică.

🛒  Gadgeturile le poți cumpăra de aici:
📱  OPPO Reno 5 Lite
📱  OPPO Reno 5
🏋️  OPPO Band

Tot ieri, Oppo a dat publicității rezultatele unui studiu care arată contribuția dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate cauzat de pandemiei. Potrivit acestuia, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.

Studiul arată că 52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen. Celelalte dispozitive menționate de respondenții studiului pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.

Revenind însă la Oppo Reno5 5G

Am avut o tentativă să bag o cartelă în el și să-l învârt pe toate părțile posibile și imposibile, căci este simpatic, se simte bine în mână (deși mi se pare că este un pic prea ușor pentru gusturile mele) și are și o culoare Astral Blue care-ți ia ochii și pe care nu cred că am mai văzut-o pe niciun alt telefon. Deci am avut o tentativă, ziceam, dar am renunțat căci nu am avut un adaptor pentru micro-sim.

Prin urmare l-am purtat ca second-phone, pentru browsing / Youtube, dar și pentru camerele super cool, iar pe mine, după cum cei cu care m-am împrietenit pe Instagram știu deja, m-a apucat un mood creativ și mă tot joc cu fotografia alb-negru pe care mă încăpățânez să o țin smartphone only și pentru care obosesc un iPhone XS. Spart, de la săriturile de pe 2 roți.

Acum, specificațiile tehnice pentru Oppo Reno 5 le găsiți pe GSM Arena.

Eu vă atrag atenția doar la câteva dintre ele, am subliniat unde mi-a plăcut mie tare. 🙂

Quad
64 MP, f/1.7, 26mm (wide), PDAF
8 MP, f/2.2, 119˚ (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µm
2 MP, f/2.4, (macro)
2 MP, f/2.4, (depth)
Features – LED flash, HDR, panorama
Video – 4K@30fps, 1080p@30/60/120fps; gyro-EIS, HDR

Meniul de la camera mi s-a părit intuitiv, mult mai ușor de manevrat decât cel de pe XS-ul meu, dar nu am găsit, de exemplu, cum să modific dimensiunile fotografiilor. Lipsește cu desăvârșire din setări, cel mai probabil și datorită multiplelor camere ale terminalului. Aș fi vrut un 9/16 sănătos, mai ales pentru ultrawide, dar n-a fost să fie. Am mers pe default. #sănătate

Ce mi-a plăcut, raportat la XS, a fost faptul că fotografiile par / sunt mult mai sharp. M-am jucat și cu Adobe Lightroom-ul de pe Android (un Q puțin bizar: nu vi se pare că sunt diferențe de editare față de același soft, însă pe iOS?), la nivel basic – luminozitate, puțin sharpness în plus, filtru bw – și am și publicat câteva fotografii făcute cu Oppo Reno 5 pe contul meu de Instagram.

🛒  Gadgeturile le poți cumpăra de aici:
📱  OPPO Reno 5 Lite
📱  OPPO Reno 5
🏋️  OPPO Band

Altfel, f/1.7 dar și f/2.2-ul subliniate mai sus aduc și destulă luminozitate pe lângă sharpenss-ul pe care-l bănuiesc totuși că-i din software, în condiții de lumină nu tocmai bună. Vă las cu câteva fotografii de pe Insta, iar dacă ajunge vreun poseseor de Oppo Reno 5 pe aici, îl rog să lase un comentariu cu link/uri către alte poze pe care le-a făcut cu telefonul, să mai vedem și alte experiențe.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

One comment

  1. arata fain telefonul, pozele mi se par misto, iar pret e destul de rezonabil. mersi de pont

Lasă un comentariu: