Despre piraterie si valoare

Publicat de

Cel mai probabil ieri am scrollat mai mult decât trebuia pe Facebook și am ajuns la o postare în care autorul recomanda un film nou, disponibil pe una dintre rețelele VOD cunoscute, cu mențiunea că, în cazul în care cei care văd postarea nu au un cont pe acea rețea de distribuție, le poate furniza, la cerere, un link unde a urcat filmul respectiv.

A urmat discuția de mai jos, plus alte câteva comentarii. Într-unul chiar mi se sugera să-mi iau vioara și să cânt la altă masă, în altul cineva mă întreba retorico-ironic dacă nu ar fi mai bine ca autorul să fie arestat pentru atâta lucru. Pe scurt, răspunsurile erau despre întrebarea mea, nu despre faptul că postarea este o invitație la furt și se pedepsește cu amendă penală, ori închisoare, și în România.

Pe mine toată istoria asta m-a amuzat într-o primă fază (adevărata ironie pe care prietenii autorului nu au remarcat-o este ca acesta e blogger de filme), însă comentariile ce au urmat mi-au adus aminte că noi, în 2019, am fost la un referendum pentru a vota dacă suntem sau nu de acord cu furtul, violul, ori pedofilia. Și că aproape 1 milion de români au pus ștampila pe furt.

Pentru că atât valorează propria lor muncă. Un furt.

* Photo by Hanny Naibaho on Unsplash

Vezi cum te poți abona pentru a păstra legătura!

🔔  Abonează-te la blog prin email (vezi sidebar), ori antrenează-ți browserul să-ți trimită notificări când public un articol (vezi clopoțelul din bula albastră de jos). Funcționează și pe mobil (iOS și Android), dar și pe Windows sau MacOS. Mulțumesc.

Lasă un comentariu: