eJobs: 103k locuri de munca in vara lui 2021, record pentru verile din ultimii ani

Posted by

Ieri, o comunicare din partea eJobs ne arată faptul că vara lui 2021 a fost mai călduroasă decât oricare altă vară din ultimii 3 ani, iar acest lucru nu s-a datorat (doar) încălzirii globale :), ci și numărului de locuri de muncă care au fost disponibile pe piața muncii.

Astfel, angajatorii au scos la bătaie cu 16% mai multe locuri de muncă față de vara lui 2019 și cu 38% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Circa 42.600 de joburi au fost disponibile doar în Capitală, în timp ce Cluj, Timișoara și Brașov au totalizat peste 43.000 de joburi disponibile.

Domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulți angajați au fost Vânzări, Prestări servicii, Industria alimentară, Transport/Logistică, Call-center/BPO și Producție, 12,4% din numărul total de joburi disponibile fiind în țări din afara României, însă doar 1% din aplicări le-au ales pe acestea.

* photo by Vivek Kumar on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: