+250k clienti Revolut din Romania in pandemie

Posted by

Ieri, Libra Bank și Revolut au anunțat parteneriatul despre care se vorbea pe surse de câteva săptămâni, parteneriat în urma căruia clienții Revolut din România vor primi IBAN-uri locale. Libra Bank pare să aibă o direcție destul de clară către fintech, banca furnizând în acest moment IBAN-uri românești și pentru Monese, ori Paysera, un alt startup de fintech lituanian.

Mi-au reținut atenția câteva cifre. Revolut are în acest moment 1,25 milioane de utilizatori din România, care au efectuat până în prezent tranzacții în valoare totală de peste 6 miliarde de euro. La începutul lunii februarie, exact înainte ca lucrurile să o ia razna :), Revolut tocmai ce anunța depășirea milestone-ului de 1 milion de utilizatori din România și 3.8 miliarde de euro în tranzacții.

Vorbim de o creștere de 25% a clienților din România (cumva s-a mai domolit anul acesta*) și de aproape 60% a totalului tranzacționat de către aceștia în ecommerce, la POS, ori în aplicație – schimburi valutare și transferuri bancare (poate și ceva tranzacții la bursă). Asta doar în pandemie, mai sunt ~3 luni până în februarie. Cu puțin noroc de BF și sărbători, Revolut își dublează YoY suma tranzacționată local.

Iar IBAN-urile vor crește acest engagement, cum ar spune digitalii, 🙂 mai ales dacă acesta facilitate va aduce și o creștere a numărului de utilizatori. Prin parteneriatul cu Libra, oamenii își vor putea primi salariul pe Revolut, în lei, iar update-ul în aplicație se va întâmpla, din câte înțeleg, în următoarele zile.

*anul trecut creșterea rapidă s-a datorat și campaniei de bonusare a clienților care recomandau serviciul finaciar.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: