RezultateVot in timp real

Posted by

Code for Romania, o comunitate de tineri IT-iști care dezvoltă pro-bono soluţii digitale cu scopul de a rezolva probleme ale societăţii, au lansat rezultatevot.ro, o platformă care pune gratuit la dispozitiția tuturor celor interesați de procesul electoral – cetățeni, autorități, presă etc. – date în timp real despre procesul electoral.

Datele oficiale în timp-real despre prezența la vot sunt furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă: total înscriși pe listele permanente și speciale, total prezența la urne, votanți pe listele permanente și speciale, votanți pe listele suplimentare, votanți cu urna mobilă, dar și informații statistice despre alegătorii prezenți în diaspora.

Platforma va prezenta și informații precum numărul secțiilor de votare din țară și diaspora acoperite de observatorii independenți, numărul de observatori, numărul total de mesaje trimise din secții de observatorii independenți și câte din ele reprezintă potențiale probleme, date preluate prin aplicația Monitorizare Vot dezvoltată de Code for Romania.

0 likes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *