Romance de 22-23 ani

Posted by

Exibit A.

Cristina, 23: “Am ştiut mereu că vreau să fac ceva pe cont propriu. Am făcut în facultate internshipuri în tot felul de companii şi de bănci, însă nu m-a atras deloc ideea de a lucra într-o corporaţie. Chiar dacă mulţi dintre colegii mei din facultate au ales drumul acesta, eu nu am avut niciun dubiu că trebuie să mă întorc acasă, să învăţ o perioadă şi apoi să încercăm, Vlad şi cu mine, o afacere a noastră.

S-a intors, a invatat si a incercat, investind 700.000 impreuna cu Vlad intr-o afacere, lucru destul de comun pe la noi. Orice tanara careia nu-i prea surade corporatia pe 800 euro pe luna baga toti banii stransi pana atunci intr-un business in mall-ul de la Baneasa.

Exibit B.

Sorina, 22: “Ideea mi-a venit observand alimentatia mea si a celor din jurul meu. Tineam la un moment dat un fel de dieta fara sucuri carbogazoase si mi-a fost foarte greu, pentru ca sunt fan sucuri acidulate. In timp ce ma uitam la paharul cu apa din fata mea, mi-am intrebat prietenii cu care eram la masa, cum ar fi sa existe un pahar in care desi pui apa, sa simti gustul si mirosul bauturii preferate. De aici am dezvoltat conceptul si am creat si farfuria care poate satisface poftele alimentare[…]

Sorina este unul dintre cei trei romani care ne reprezinta in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab, cu Set To Mimic, o intreprindere care pune la dispozitia consumatorului un set format dintr-o farfurie si un pahar care cu ajutorul unui microcip modifica gustul si mirosul mancarii, la cerinta consumatorului. Detalii aici.

♥ foto – Shutterstock.com

0 likes

10 comments

 1. “Orice tanara careia nu-i prea surade corporatia pe 800 euro pe luna baga toti banii stransi pana atunci intr-un business in mall-ul de la Baneasa.” loool si de unde o fi strans 700k, cativa ani de europa 😉 , :)) sau mai degraba o avut vladut de la mama.

   1. Jenant ai fost la faza asta Costine …”Alegerile ei in viata?”Zi frumos curva de lux sa intelegem clar. Arunci cu sutele de mii de euro in articol, stranse in 800 euro pe luna salariu de parca is popcorn. Pana si 100.000 euro sa ii strangi iti ia vreo 20 ani lungi, mai multi de cat are fata. Seriously?

    1. @Duhul: Ce e serios este faptul ca acel calcul matematic il poate face orice persoana pe care eu o cunosc. Inclusiv eu, chiar si inainte sa scriu articolul de mai sus. 😀

     PS. Sper sa nu fi fost si acum la fel de subtil ca in articol, cpt. Obvious. 🙂

 2. Ce nu spune este ca sunt 700k EURO, si banii ii are din afacerea Mobexpert.
  Probabil multi nu-si dau seama ca daca ii pierde nu-i un capat de tara.
  In rest povesti frumoase si scris… degeaba.

 3. asa e , nu-i la indemana oricui sa investeasca sute de mii de euro. Mai sunt si exemple cu succese obtinute pornind de la zero, dar ele sunt incadrate de regula la idei geniale alaturate unor oameni foarte ifluenti care au sprijinit.

 4. da…plin de tineri de succes. Parca acum vad reportajul facut de pro tv acum cativa ani, in care il prezentau pe actualul arestat in dosarul Udrea ca fiind un mega tanar de succes. Trebuie sa fii cel putin dereglat mintal, sau interesat direct, ca sa spui pe bune ca niste tineri fac bani de ordinul zecilor de mii de euro asa de inteligenti si antreprenori ce sunt ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *