Exercițiu de imaginație: Tu îți poți închipui o Românie digitalizată?

Posted by

Știrile din ultimele zile arată o Românie în colaps. Ce zic eu ultimele zile? Nici nu mai țin minte de când nu am mai auzit că se întâmplă ceva bun în țara asta la nivel de administrație, iar situația pare destul de clară și așezată, cu șanse zero de a-și mai reveni la normal.

Nu îți dau vreo veste nouă, nu e o informație care ar trebui să ne alarmeze mai mult decât suntem, însă dacă punem cap la cap cateva dintre cele mai virale știri din ultima perioadă, iată ce au procesat românii, la nivel informațional, din presă, în ultimele zile.

– Un medic primar de la secția de obstetrică și ginecologie al maternității Iași, Doina Iancu, este acuzat că îi explica medicului rezident paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru stoparea unei hemoragii severe a unei paciente în timp ce… „scuipa semințe”.

“Stătea şi îi spu­nea acelei doctoriţe tinere ce să facă, în timp ce scuipa realmente seminţe în mâna stângă. După ce i-am zis că eu cred că este un coşmar, dr. Iancu a ieşit pe hol, unde se aflau ginerele şi fiica mea, şi a început să ţipe «femeile din România sunt inconştiente, vin în ultima clipă la spital, în Statele Unite ale Americii nu le primeşte nimeni dacă nu se duc la control din şase în şase luni»“, a povestit femeia.

* intamplarea de mai sus îmi e greu să mi-o imaginez. Cabinet de ginecologie, hemoragie severă, iar doamna doctor își mai arunca un ochi printre două coji scuipate-n palmă? Doamne, ferește! ✝ ✝ ✝

– Daniela Daea, fiica ministrului Agriculturii, Petre Daea, a vrut să plece la Vama Veche și a încercat o chetă pe email, de la colegi. Ce mi s-a părut rupt din Creangă a fost faptul că cei care ar fi avut amabilitatea de a-i da 10 elei ar fi trebuit să se deplaseze până la biroul rebelei. Ce a omis Creangă e că, cel mai probabil, pesmeții se inmoaie mai rapid și din 2-3 scuipați, nu trebuie neapărat să-i mesteci.

– 4 dintre aleșii neamului românesc s-au caftit în două reprize diferite, săptămâna trecută, prin studiouri de televiziune. Nici nu mai contează partidul, sau motivul, cert e că maimuțele astea încă ne conduc. Există o comisie de etică, însă nu există etică. Cu cât ești mai imoral, needucat și idiot, cu atât te potrivești mai tare mediului politic de la noi. Și regulamentelor nescrise ale comisiei.

– Parlamentarii au, după caz, ori o condamnare penală, ori o urmărire penală. Cumva au reușit să se detașeze de țara asta pe care o gestionează precum una dintre camerele uneia din vile. Iar situația li se pare tot lor ciudată.

Si, pana la urma, intr-un fel sau altul, nu vedeti ca toti avem dosare penale? Ce facem? Ne dam demisia toti? (…) Pai daca e asa inseamna ca facem dosare celor putini care au ramas fara si plecam cu totii, iesim din tara, nu?”,

a declarat luni Negoita la sediul central al PSD.

Cu siguranță domnul Negoiță a lipsit de la logică în școală. Soluția nu să le facă dosare penale la toți, ci să plece cei condamnați (cât de absurd este faptul că încă mai sunt încă în scaune?), iar cei certați cu legea să-ți rezolve întâi astfel de probleme.

Nu sunt bătăliile țării ăsteia. Sunt problemele lor, personale, și ar trebui să și le rezolve fără a ne mai implica pe noi doar pentru că au fost votați. Cu autobuzul. Ce skill-uri de comuniști repetenți și-au conservat și îmbunătățit în timp și politicienii noștri!

În fine, pot continua, însă le cunoști și tu, ne oprim aici.

Ce voiam să-ți zic, de fapt, despre circul ăsta politic cu frecvență zilnică de la noi.

În tot acest timp pe care statul român îl freacă cu succes de pomană dând vina, întotdeauna, pe regimul trecut, există o țară în care nu numai că se votează online (lucru pe care este posibil să îl cunoști căci s-a mai dezbătut), ori a cărei cetățenie se poate obține online, lucru despre care am scris prin 2015, însă poți să-ți deschizi o afacere în cateva minute.

Este vorba despre Estonia, țară în care al nostru preafericit Daniel ar leșina deoarece copiii pot fi botezați pe interenet. Ar leșina, vă zic, de cât de puternică a devenit mâna satanei. Auzi tu, pe internet.

Cetăţenii nu sunt nevoiţi să deţină asupra lor niciun act în format deoarece totul este integrat în identitatea digitală. Singurul act pe care îl utilizează cetăţenii Estoniei în format fizic este permisul de conducere încât nu pot călători în cadrul Uniunii Europene cu identitatea digitală.

Totuşi, chiar şi în cazul pierderii permisului de conducere sau dacă acesta expiră, procedura de înlocuire este scurtă şi rapidă. Este un formular online care poate fi completat în 3 minute, acesta fiind urmat de un interval de timp de maxim 24 de ore în care actul este livrat la adresa de reşedinţă.

de aici

Tu îți poți închipui o Românie așa? În care să nu mai dai peste funcționari plictisiți și aroganți de zici că tu-i obligi să muncească undeva unde nu le place? Să-ți poți rezolva îndatoririle astea cetățenești elegant, de acasă, la o cafea? Sincer, îți poți închipui?

Eu nu, cel puțin în următorii 40 de ani cât mai am de gând să respirăm împreuna. 🙂

0 likes