• Share on Google+

Unul dintre speakerii de anul acesta de la iCEE.fest a fost românul Mircea Popa, unul dintre co-fondatorii firmei SkinVision. Nu am prins prezentarea (de fapt nu am prins nimic din streamul iCEE.health deși mi-am propus), însă mi-a reținut atenția aplicația de mobil, pe care mi-am spus să o testez după festival.

Aplicația poartă același nume ca și compania, SkinVision, este disponibilă pe iOS (tap pentru download) și Android (tap pentru download), iar algoritmul de analiză a imaginii permite utilizatorilor să-și evalueze alunițele de pe corp, în căutarea de semne vizibile de cancer de piele.

Cool, dude. Cam 2017, așa. Util.

Eu mi-am fotografiat o singură aluniță de pe brațul stâng și mi-am propus să o monitorizez o perioadă. Aplicația permite crearea de foldere în care poți separa alunițele după cum dorești. Altfel, am văzut că este destul de generoasă în a cere destul de multe detalii despre leziunea respectivă a pielii.

Pentru a definitiva “dosarul” aluniței respective, poți adăuga diferite date despre aceasta: de cât timp a apărut, ce fel de leziune este (te mănâncă?), care sunt simptomele (sângerează, doare etc), ori locația ei pe corp.

Next step este contactarea unui doctor, online, contra cost. Cel mai mic preț pentru ca un doctor să-mi poată oferi un feedback cazului meu este de 5 euro, iar răspunsul îl pot primi în 48 de ore, fără să trebuiască să mă deplasez pâna la clinică.

Cum ți se pare?

0 likes