• Share on Google+

A intrat cineva dintre cititorii acestui blog în zona de smart home? Întreb pentru că oricât de geek par și sunt, zona asta mi s-a părut că este destinată celor care au deja o locuință proprie, nu celor care locuiesc cu chirie.

Greșesc, știu, însă cred că e și din cauza faptului că viața mea este, cel puțin în acest moment, plină de gadget-uri. Atat de plină, încât nu cred că aș mai face față nici măcar la o clemă în plus, pentru scos sim-ul din iPhone. 🙂

Iar soluții sunt, chiar și în România.

În octombrie 2012 descopeream Maitre mirror, oglinda smart a italienilor de la Stocco. Nu făcea mare lucru, însă aveai acces la radio, mp3 player, barometru și ceas pe oglinda din baie, în timp ce lumea abia ce descoperea Facebook.

Între timp, lucurile au evoluat destul de mult în ceea ce privește conceptul de #smarthome, pe plan local cei de la Orange România fiind cei mai vizibili în zona asta.

În urmă cu un an Orange lansa în teste întreaga soluție Orange Smart Home pentru un grup restrâns de clienți, urmând ca pe finalul lunii februarie 2016, după 3 luni de teste, soluția să fie disponibilă publicului larg.

Soluția are în total 6 senzori, restul de patru putând fi achiziționați în afara pachetului de bază. Lista celor 6 senzori este următoarea: senzor pentru ușă/fereastră (29 euro), senzor de fum (39 euro), senzor de inundație (39 euro), senzor de mișcare (39 euro), priză inteligentă (39 euro) și o cameră Wi-Fi (69 euro). (de aici)

Pe la mijlocul lunii decembrie 2016, Allview lansa Siebo Smart Home, un sistem pentru casă inteligentă care, în formula completă, va include un numar impresionant de senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală.

Dar să vedem împreună clipul de prezentare.

Nu știu de la tine cum se vede clipul de mai sus, însă mie, unul, mi se pare incredibil de awesome. 😀 Deci? Tu cum stai cu casa ta inteligentă? 🙂

Foto © Alexander Kirch | Dreamstime.com – Smart Home Device – Home Control

0 likes