• Share on Google+

Am dat peste acest post pe Facebook.

Pe scurt, de vreo doi ani Facebook folosește localizarea și agenda telefonului pentru a popula sectiunea People you may know. Te duci la sală? Pregătește-te să dai pe Facebook peste oameni care au fost în aceeași zi cu tine la sală.

Însă cu acest lucru m-am obișnuit.

Să vă povestesc însă una și mai tare.

Vara trecută am fost la Airsoft. Foarte tare experiența. La întoarcere am trecut pe la Alex și, în timp ce-i povesteam cum a fost, mi-a arătat că Facebook îi servea reclame cu și despre… airsoft.

Context. Alex nu e interesat de airsoft. Nu a dar niciun search, nimic. Nu am discutat pe messenger despre asta, iar pe whatsapp există o singură mențiune “airsoft”, într-o discuție ulterioară (după vreo lună).

Ok. Să admitem că teoria conspirației ar fi incorectă. Zvonuri despre faptul că Facebook folosește microfonul pentru a servi reclame în funcție de ce aude au existat în perioada respectivă, însă Facebook a negat acest lucru.

Facebook Does Not Use Your Phone’s Microphone for Ads or News Feed Stories

Facebook does not use your phone’s microphone to inform ads or to change what you see in News Feed. Some recent articles have suggested that we must be listening to people’s conversations in order to show them relevant ads. This is not true. We show ads based on people’s interests and other profile information – not what you’re talking out loud about.

We only access your microphone if you have given our app permission and if you are actively using a specific feature that requires audio. This might include recording a video or using an optional feature we introduced two years ago to include music or other audio in your status updates.

Dacă e așa, cum explicați povestea de mai sus? O chestie pe care aș putea-o înțelege este faptul că Facebook știe că Alex și cu mine ne vizităm, în funcție de locație și adresele IP ale routerelor.

0 likes
 • Simona
  Reply
  Author
  Simona

  Zilele trecute, mai in gluma mai in serios, spuneam si eu asta despre Fb. Adica seara la proteste am discutat despre cum as emigra eu in Suedia daca ar fi sa emigrez si sa iau in considerare lucruri ca: spitale, invatamant, speranța de viata, nivel de trai etc.
  2 ore mai târziu, cand am deschis laptopul, Facebook mi-a servit un ad la cursuri de suedeza.
  Ar putea sa fie o coincidenta. Ar putea…

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   Nici să emigrezi în liniște nu mai poți 🙂