• Share on Google+

Un sondaj Kaspersky Lab la care au participat aproape 17.000 de persoane din toată lumea, relevă faptul că utilizatorii rămân, din diverse motive, de multe ori cu emoții negative, după ce petrec timp pe rețelele de socializare, deși aceștia accesează Facebook, de exemplu, din motive pozitive și pentru a se distra.

Cei mai mulți (65%) le folosesc pentru a păstra legătura cu prieteni și colegi și pentru a vedea postări amuzante (60%). De asemenea, oamenii petrec destul de mult timp aici pentru a-și crea profilul digital și a-l umple cu tot felul de momente frumoase, postând lucruri care îi fac să zâmbească (61%) și spunându-le celor din lista de prieteni ce bine se distrează în vacanțe (43%).

Aparent, intrăm pe Facebook cu gânduri bune și pozitive, însă, la final, rămânem cu un gust amar atunci când alții se bucură de viață mai mult decât noi.

59% dintre respondenți s-au simțit nefericiți când au văzut fotografiile prietenilor de la o petrecere la care nu au fost invitați, iar 45% au mărturisit că pozele din vacanță ale prietenilor au avut o influență negativă asupra lor. Mai mult, 37% dintre participanți au spus că, uitându-se la postările lor anterioare, făcute în momente fericite, au senzația că trecutul era mai bun decât viața lor din prezent.

O cercetare anterioară a arătat că 78% dintre cei intervievați au luat în calcul posibilitatea de a renunța la conturile de pe rețelele de socializare, iar singurul lucru care îi face pe oameni să rămână este frica de a nu-și pierde fotografiile și clipurile video, precum și contactul cu prietenii.

So? Cum e? Vă deprimă pozele prietenilor din vacanțe? Care este îndeajuns de curajos să recunoască primul că se află printre cei 45%? 🙂

Foto © Lunamarina | Dreamstime.com – Happy Girl Friends Selfie Portrait Lying On Beach Photo

0 likes
 • Niculae Bucur Ion
  Reply
  Author
  Niculae Bucur Ion

  Nu ma deprima deloc pozele prietenilor din diferite locatii fie de vacanta sau nu, dimpotriva ma bucura. Ma bucra ca sunt oamenii care au parte de asa ceva. Binenteles cand se intorc ii intreb ce mi-au adus de acolo… :))

 • Cristina
  Reply
  Author
  Cristina

  La mine este putin… invers! 🙂 Adica prietenii mei imi dau stari de bine, nicidecum unele care sa ma arunce in depresie. Desigur, stiu cum sa ma inconjor de persoane care sa ma ajute sa devin mai buna in tot ceea ce fac, inclusiv atunci cand vine vorba de “prietenii virtuali”.

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   That’s the spirit! 🙂