Cum stergi o fotografie cu tine de pe Google? (Art. 17 – Dreptul de a fi uitat)

Posted by

Nu mai știu exact prin ce împrejurare am ajuns pe la începutul săptămânii pe formularul de cereri de ștergere a imaginilor din Google (removal request form) și am zis să-i fac un test rapid să văd cum/dacă funcționează. Well, it does. Și e și super rapid.

Are câteva câmpuri obligatorii, dar munca se ușurează rapid dacă este vorba despre o fotografie care te reprezintă pe tine. Iar dacă tot am ajuns aici, legislația (aplicabilă la nivelul întregii Uniuni Europene) este disponibilă aici: Articolul 17 | dreptul la ștergerea datelor – dreptul de a fi uitat.

La ce-ți folosește?

Să presupunem că vorbim despre o fotografie cu tine ținând un pahar de băutură în mână. Sau o țigară. Și, din diferite motive (e viața ta personală, te-ai lăsat de fumat / băut, orice alt motiv e la fel de bun) nu dorești ca acea fotografie cu tine să apară la un search distanță pe Google.

Durează sub 12-24 de ore, primești și email de la Google când se încheie tot procesul. Succes! 🙂

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: