🎁 Studiu: Care sunt magazinele la care se gândesc românii de Black Friday și ce doresc să-și cumpere?

Posted by

Dacă te-ai întrebat cât de popular este Black Friday în România, ori ce-și doresc românii să cumpere în perioada celor mai mari reduceri din an, îți va răspunde un studiu desfășurat de Kantar Millward Brown România în perioada 24–31 octombrie 2017, la care au participat 2.008 respondenți din mediul urban și rural, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Iar studiul relevă faptul că 79% dintre români au auzit despre Black Friday.

Am auzit de Black Friday! (18-65, național)
79%

8 din 10 oameni, urban + rural, majori.

Mulțumesc, rezultatul acesta a venit la fix, în urma unei speculații personale pe care am considerat-o de bun simț. O altă cifră pe care o găsesc interesantă este că 45% vor să achiziționeze ceva cu ocazia evenimentului.

Vreau să-mi iau și eu ceva! 🙂
45%

Ce învățăm de aici? Că nu mai e nevoie să scriem Black Friday pe 98% din suprafața unui vizual. 🙂 Important e să participi și să ai oferte de Black Friday (poate se aude și la marketerii de la Worldclass).

Alte date:
– 40% își doresc să cumpere un produs din categoria electrocasnice mici
– 33% își doresc televizoare
– 24% își doresc să cumpere telefoane mobile

Pe lista de dorințe se află și electrocasnice mari: frigidere (20%) și mașini de spălat (17%), însă iată, mai jos, top 10 produse pe care românii doresc să le achiziționeze de Black Friday.

1. Electrocasnice mici
2. Televizoare
3. Telefoane mobile
4. Frigidere
5. Mașini de spălat
6. Produse fashion
7. Laptopuri
8. Aragaze
9. Tablete
10. Produse pentru casă și grădină

În rândul produselor pentru care s-a înregistrat un interes în creștere în ceea ce privește intenția de cumpărare se numără și produsele fashion. 16% dintre persoanele care au zis că intenționează să cumpere ceva de Black Friday au menționat această categorie, iar Fashion Days este primul magazin menționat din categoria fashion online.

Și că tot a venit vorba despre magazine, primele 5 care au venit în mintea respondenților atunci când au fost întrebați de unde au de gând să-și cumpere ceva de Black Friday au fost:

1. eMAG
2. Altex
3. Flanco
4. Carrefour
5. Media Galaxy

Recomandare

Datorită formatării conținutului și a elementelor folosite în a detalia, ori marca, anumite informații din acest articol, îți recomand să-l citești pe blog, accesând www.costin.ro de pe un laptop. Mulțumesc.

Photo by Štefan Štefančík on Unsplash

0 likes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *