📚 «Superuman» – Rowan Hooper

Posted by

Rowan Hooper. Doctorat în biologie evoluționistă. A lucrat 5 ani la Tokio ca biolog. A scris pentru Japan Times, dar a apărut și în The Economist, The Guardian, Wired, The Wall Street Journal și The Washington Post. De 16 ani publică pentru New Scientist, cea mai populară revistă săptămânală de știință și tehnologie din lume. Rowan Hooper poate fi găsit pe LinkedIn.

Am primit Superuman la una dintre comenzile de carte. Cred că a fost gratuită la nu mai țin minte câte cărți cumpărati de la Publica. Este o carte de peste 350 de pagini scrise mărunt, pe care cu greu o poți lăsa din mână, autorul încercând să deslușească misterul ablităților umane ieșite din comun povestind concluziile discuțiilor pe care le-a avut cu diverși… superumani.

🛒  O poți cumpăra de aici:
📚 «Superuman. Viața la limitele capacității mentale și fizice» – Rowan Hooper

Vezi și Biblioteca, poate te mai inspiră și altele.

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de la finalul articolului, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS. Mulțumesc!

Carte are trei părți.

Prima parte este Gândirea și prezintă trăsături care au la bază abilități cognitive. Include studii de caz referitoare la inteligență, memorie, limbaj și concentrare.

A doua, Acțiunea, prezintă trăsături precum curajul, cântatul și rezistența, la care, după cum notează și autorul, specia noastră excelează mai bine ca oricare alta.

Ultima parte este Existența, iar autorul tratează longevitatea, reziliența, somnul și fericirea ca trasături ale existenței comune, în care unii oameni au ajuns să exceleze.

În cazul fiecărei trăsături, examinez datele științifice actuale pentru a înțelege cum au ajuns unii oameni la apogeul potențialului lor, dar discut și despre importanța relativă a genelor și a educației – influența moștenirii genetice și a influenței mediului.

Fie că aduce vorba despre un șahist, cântăreț, sportiv, sau cineva care trăiește cu sindromul locked in (nici nu știam că există așa ceva; este imposibil să nu te impresioneze), personajele și modul de a povesti ale lui Rowan Hooper au fost pentru mine o gură de aer proaspăt printre cărțile de psihologie, filosofie și dezvoltare personală pe care le-am citit în ultimele luni.

Vă las cu un citat, despre coeficientul de inteligență al lui John Nunn, un superuman rămas în instorie pentru o partidă de șah denumită “partida nemuritoare a lui Nunn“. Întrebat de Rowan care este IQ-ul lui, Nunn nu a vrut să i-l dezvăluie decât după insistențe și sub promisiunea că nu o să-l facă public. Iar Rowan scrie despre acesta că este…

… “destul de ridicat”, dacă prin “destul de ridicat” înțelegem vîrfuri de munte maiestuoase, acoperite cu zăpadă, cu mult peste depresiunile, mlaștinile și dealurile modeste care alcătuiesc restul speciei umane.

Recomand.

🛒  O poți cumpăra de aici:
📚 «Superuman. Viața la limitele capacității mentale și fizice» – Rowan Hooper

Vezi și Biblioteca, poate te mai inspiră și altele.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: