Despre cat de puternica este TikTok, cu Seth Godin si Rutger Bregman

Posted by

Ieri, Seth Godin a scris un articol despre TikTok și puterea pe care o are rețeaua socială, după spusele unora, concluzionând că nu este chiar așa: cei care au puterea sunt ingineri anonimi, care modifică algoritmi fără să conștientizeze clar care ar putea fi impactul.

Și asta deoarece…

[…] TokTok is simply reporting on what people are doing.

[…] Reporting the weather is different from creating the weather.

Într-o discuție pe care am avut-o cu un prieten în urmă cu câteva săptămâni, remarcam faptul că TikTok a făcut o chestie foarte inteligentă, care, prin viralitate, a făcut ca, în scurt timp, să ajungă în topul rețelelor sociale: a legalizat și incurajat (tehnic) imitația în conținutul creat de utilizatori.

Alături de faptul că suntem prietenoși (până și animalele pe care le ținem pe lângă noi au fețe prietenoase, chair și cele pe care le mâncăm), imitația face parte dintre cele două caracteristici care, conform lui Rutger Bregman, au făcut homo sapiens să ajungă specia dominantă pe pământ.

Iar acum ne numim homo puppy.

TikTok pare că se pregătește să cucerească lumea, iar shiftul pe care l-a făcut Instagram din august 2021, lansând Reels și lăsând algoritmul să-și facă de cap în zona aia, minimizând în același timp fotografiile care au adus Instagram până în pandemie, nu cred că face decât să confirme acest lucru.

Păreri?

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: