TikTok a lansat Q&A, optiune disponibila doar pentru conturile Creator

Publicat de

Întrebările și răspunsurile sunt reprezentative ca parte a conversațiilor pe TikTok. Urmăritorii pun întrebări pentru a afla mai multe despre creatorii de conținut preferați și video-urile realizate de aceștia, iar creatorii răspund audienței pentru a se conecta direct cu comunitățile lor. Fie că e vorba doar de a urca un video sau de a face un live, comentariile pot începe să apară destul de repede și să conțină o mulțime de întrebări.

Astfel, TikTok a anunțat lansarea opțiunii TikTok Q&A, care le oferă creatorilor de conținut și urmăritorilor acestora noi posibilități de a se conecta. Opțiunea este disponibilă doar pentru userii cu Creators Account. În cadrul video-urilor, urmăritorii vor putea să își desemenze anumite comentarii ca fiind întrebări, care sunt etichetate ca întrebări Q&A printr-un icon special, în secțiunea de comentarii. Această opțiune va face ca un creator să identifice și să răspundă mult mai repede la întrebări, fără a mai căuta prin mulțimea de comentarii.

Creatorii pot răspunde la întrebări în secțiunea de comentarii, prin video replies sau prin stickere. De asemenea, secțiunea de Q&A va fi afișată și pe profil, în bio, și va trimite către o pagină de Q&A separată, unde vor fi centralizate toate întrebările și răspunsurile. Urmăritorii vor putea căuta, în această secțiune, întrebări și răspunsuri anterioare, și pot addăuga noi întrebări direct în această pagină de Q&A.

Opțiunea de Q&A va fi disponibilă și în live-uri, oferindu-le creatorilor abilitatea de a răspunde cât mai repede la întrebări în chat-ul stream-ului, într-un panou separat.

Ce trebuie să faci ca să activezi funcția Q&A:

  • Mergi la secțiunea Settings and Privacy (cele 3 puncte verticale din dreapta sus)
  • Selectezi Switch to Pro Account, dacă nu ai cont Creator sau selectezi Creator tools dacă ai cont Creator
  • Apeși pe Q&A
  • Click pe butonul Turn on Q&A pentru a activa funcția
  • Fii sigur că ai updatat aplicația la ultima versiune

Pentru a schimba pe contul Creator, selectează din secțiunea Settings opțiunea Manage Account și apoi alege Switch to Creator Account.

@tiktokYou can now ask and answer any questions on LIVE with the new Q&A feature. Check it out now!♬ original sound – TikTok

Noua funcție cred că va fi destul de apreciată având în vedere că multe întrebări se pierdeau printre toate comentariile, iar cu noua opțiune de afișare a secțiunii Q&A și pe profil, în bio, urmăritorii pot afla detalii despre creatorii de conținut preferați, urmărind răspunsurile la întrebările anterioare.

* photo by Hello I’m Nik 🎞 on Unsplash

Vezi cum te poți abona pentru a păstra legătura!

🔔  Abonează-te la blog prin email (vezi sidebar), ori antrenează-ți browserul să-ți trimită notificări când public un articol (vezi clopoțelul din bula albastră de jos). Funcționează și pe mobil (iOS și Android), dar și pe Windows sau MacOS. Mulțumesc.

Un comentariu

Lasă un comentariu: