Top cele mai vizitate 50 de site-uri din lume

Posted by

Visual Capitalist a distribuit, la începutul acestui an, un infografic cu top 50 cele mai vizitate site-uri din lume. Google, Youtube și Facebook conduc detașat clasamentul in funcție de vizitele lunare, Google cu 92.5 miliarde, YouTube cu 34.6 miliarde și Facebook cu 25.5 miliarde.

Cele trei site-uri cumulează împreună 152 de miliarde de vizitate lunare, depășind următoarele 47 de site-uri la un loc. Vizual Capitalist a făcut research-ul celor mai vizitate site-uri (noiembrie 2020) cu ajutorul platformei Similar Web, iar partajarea site-urilor în funcție de categorii (global, noiembrie 2020) arată cam așa:

1. Social Networks și Online Communities – 11
2. News și Media – 9
3. Search Engines – 7
4. Marketplaces – 7
5. Adult – 4
6. Programming și Developer Software – 3
7. TV Movies și Streaming – 2
8. Email – 2
9. Altele – 5

Google se plasează pe primul loc cumulând într-un an două trilioane de căutări, obținând aproximativ 80% din câștiguri numai din ad-uri.

Pe locul doi se clasează Facebook care înregistra 2.7 miliarde de utilizatori, la momentul realizării infograficului. Pe 31 decembrie 2021 se înregistrau deja 2.8 miliarde de utilizatori. De asemenea, în fiecare zi sunt, în medie, 1.84 de miliarde de utilizatori pe rețea (decembrie 2020). Un utilizator petrece, în medie, cam 34 de minute pe zi, iar 36% dintre utilizatori spun că este rețeaua socială de pe care se informează cu privire la știri, fiind rata cea mai mare, față de oricare altă rețea.

Microsoft (locul 28) deține 7 site-uri dintre cele 50, incluzând LinkedIn (locul 25), Office (locul 21) și Bing (locul 31).

Amazon (locul 13) deține și el 5 site-uri, dintre care și Twitch (locul 32) care atrage 1 miliard de utilizatori pe lună, fiind cea mai populară platformă de gaming din lume.

Vezi infograficul la rezoluție maximă aici.

* photo by Etienne Boulanger on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: