Twitter a lansat Tip Jar, optiune prin care influencerii pot primi donatii

Posted by

Twitter a anunțat lansarea Tip Jar, o opțiune de monetizare prin care creatorii de conținut pot primi donații de la persoanele care apreciază conținutul realizat de ei, prin intermediul serviciilor PayPal, Cash App, Patreon, etc.

Conturile care au activă opțiunea au în dreptul butonului de Follow icon-ul Tip Jar (pictogramă cu simbolul unei bancnote). Pentru a dona trebuie să apeși icon-ul și vei vedea o listă de servicii de plată sau platforme, pe care creatorul le are active.

Selectează serviciul dorit și vei fi redirecționat către serviciul de plată unde vei putea adăuga suma dorită cu care să-ți sprijini creatorul de conținut preferat. Serviciile disponibile, momentan, sunt Bandcamp, Cash App, Patreon, PayPal și Venmo (variază în funcție de regiune).

Cum faci o donație?

Spaces_Tipping_From_Profile_English_V5.gif

Cum setezi funcția Tip Jar?

Spaces_Tipping_Set_Up_V5.gif

Tip Jar este primul astfel de serviciu, realizat de Twitter, prin care utilizatorii platformei pot primi sau își pot arăta suportul cu ajutorul banilor. Cei care utilizează Twitter în limba engleză pot trimite deja donații către conturile care au activă opțiunea Tip Jar, disponibilă atât pe iOS cât și pe Android.

Momentan, doar un grup restrâns de utilizatori pot adăuga opțiunea Tip Jar. Grupul include creatori de conținut, jurnaliști, experți și organizații non-profit. În curând, mai mulți utilizatori vor putea adăuga această opțiune, care se va extinde către mai multe limbi.

* photo by Sam Dan Truong on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: