Ne vaccinam pentru a calatori | studiu

Posted by

Când apăruseră anul trecut primele vești despre vaccin, iar Facebook se îmbogățea cu virusologi de ocazie, realizam împreună cu câțiva amici că, cel mai probabil, cum granițele erau închise mai peste tot în Europa, nevoia de a călători va influența multe persoane în a se vaccina, aducându-mi aminte de cele două cocktails pe care le-am făcut în umăr când m-am dus în Africa de Sud la Campionatul Mondial de Fotbal din 2010.

Iar un studiu BestJobs ce a urmărit modalitatea în care pandemia a influențat planurile de concediu ale românilor, studiu ale cărui rezultate au fost date publicității în cursul zilei de astăzi, evidențiază faptul că 57% dintre angajați sunt vaccinați, iar dintre acestia, 30% declara ca au facut acest pas doar pentru a fi eligibili sa ajunga la destinatia de vacanta dorita, ceilalti 70% spunand ca s-ar fi vaccinat oricum.

Altfel spus, aproape 1/5 angajați din România nu au realizat nici până acum importanța vaccinului pentru ei, familiile lor, sau, de ce nu, pentru noi toți ca specie, dar preferă să-l facă doar pentru că este obligatoriu în țările pe care doresc să le viziteze. Aparent, când călătorești vaccinul nu mai pare atât de periculos. Nu ne mai omoară, nu mai vorbim de conspirații, iar Bill Gates nu ne mai cipează. Contează să aplaudăm la aterizare.

Medicina este un domeniu într-o continuă dezvoltare accelerată de mai bine de 200 de ani. Iar dacă arunci un ochi pe creșterea populației de la originile noastre și până în prezent și mai și corelezi treaba asta cu anii în care populația globului s-a vaccinat (majoritatea obligați) împotriva a tot felul de viruși, nu ai cum să nu observi contribuția pe care astfel de acțiuni au avut-o, de ex, în dublarea populației în ultimii 50 de ani.

* photo by Glenn Carstens-Peters on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: