Vama Veche este exact ceea ce a fost

Nu cunosc vreo destinatie cu mai multe articole de genul „nu mai e ceea ce a fost” decat Vama Veche, lucru pe care il aud in fiecare an, ca pe un cantec prost. Motivele? Ba cocalarii, ba hotelurile, ba mancarea pretentioasa, ba tineretul de azi, ba masinile scumpe, ba imbracamintea de fite, ba preturile, ba [razuieste ██████████ si afla urmatorul motiv].

Vama nu s-a schimbat. Tu te-ai schimbat. Si ai revenit, de fiecare data, cu o asteptare idioata de a surprinde acel prim moment care a definit Vama Veche. Pentru tine. Pentru mine, de exemplu, e aceeasi. Proabil pentru ca nu m-am asteptat niciodata sa gasesc ceva. Probabil pentru ca nu am abuzat niciodata sa ajung in Vama la o distanta de maxim 2 weekend-uri.

M-am detasat, am ras, am lenevit si am ascultat acelasi playlist de la Stuf care, de la an de an, se schimba destul de putin, revenind in acelasi ciclu al detasarii, distractiei si lenevelii. Culmea sau nu, abia anul acesta rasaritul m-a surprins in apa. Sau invers. Pentru prima data dupa vreo 10 ani, gen. Si nu am dormit niciodata la cort. Poate la anul. Poate.

De cand ai devenit atat de pretentios?


Comentarii prin Facebook

comentarii

Published by Costin

Mai multe despre mine in pagina "Despre mine"! Multumesc!

28 comments on “Vama Veche este exact ceea ce a fost”

  1. Pingback: andrei cismaru
  2. Pingback: Tudor Totolici
  3. Pingback: Carmen Rusu
  4. Pingback: doidedcomics
    1. Pai, deh, cred ca e stricata din fix al doilea an in care a inceput sa mearga lumea acolo. Sau odata cu cel de-al doilea turist, care l-a si declarat "vamaiot" pe primul :-).

  5. Vama a început să se strice de vreo 13-14 ani încoace, când s-a construit prima măgăoaie. De-atunci se degradează de la an la an, într-adevăr. Diferența o văd cel mai tare cei bătrâiori, ca mine 🙂

    1. Exact ceea ce am spus si eu. Iar tu cand spui "pe vremea mea", sunt sigur ca te raportezi la maxim primele doua dati 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *