• Share on Google+

Cei care citeau articolele pe care le scriam pe refresh.ro își aduc probabil aminte că, prin 2015, am scris despre Yusic, un player romanesc pentru Youtube, cu ajutorul caruia se puteau asculta melodii fără a mai încarca și clipul video.

Ok, și care-i șmecheria? Păi… simplu. Puteai asculta Youtube la fel de bine cum o faci cu Zonga, Deezer, Soundcloud etc. Și, cel mai important lucru, o puteai face fără să mai fie nevoie să ai aplicația Youtube activă pe ecranul telefonului.

Iar asta este o veste bună pentru toți fanii Youtube care au investit ceva timp în playlist-uri pe care, acum, cu ajutorul aplicației Yusic, le pot asculta și în timp ce întreprind alte activități.

Cum ar fi joggingul. 🙂

Bine, Yusic nu mai este online. Iar asta este vestea proastă.

Vestea bună e că, în urmă cu câteva săptămâni, Dragoș, dezvoltatorul Yusic, m-a contactat în legătură cu o nouă aplicație pe care a lansat-o, Vivu (iTunes), care face același lucru, însă muuuult mai fin.

Pe scurt, aplicația asta funcționează exact ca un Smart TV. Nu trebuie decât să faci pair între aplicațiile Youtube și Vivu, în același mod cum faci pair cu un Smart TV, și să o ții activă în background.

Din acest moment, la orice clip/playlist de pe Youtube ai apăsa butonul de play (alături de care va exista și un buton prin care poți adăuga clipul în coadă), redarea acestuia o va face Vivu. Care Vivu e în background.

Pasul următor e să-ți pui căștile în urechi, să închizi liniștit telefonul, să-l bagi în buzunar și să-ți vezi liniștit de treabă.

Ta-daaaaa.

Costă?
Băi, da. Aplicația este free pentru 15 minute, însă o poți restarta și folosi din nou 15 minute (faci pair din nou). Altfel, ca să poți asculta fără întreruperi, te costă 25 de lei.

Dacă citești acest articol de pe un iPhone sau iPad, apasă aici pentru a o descărca gratuit.

Mai am 10 vești bune și termin de scris. 🙂 Sunt 10 coduri de access pentru primii 10 care vor lăsa un comentariu la postarea de aici, de pe pagina de Facebook a acestui blog.

Feedback pentru Dragoș? Cum vi se pare Vivu? Înțeleg că, în ceva vreme, aplicația va avea și o față nouă.

Cum funcționează?
Am explicat cum funcționează Vivu și în vlogul de astăzi. Enjoy.

0 likes
 • Ionuț Staicu
  Reply
  Author
  Ionuț Staicu

  Nu vreau să fiu Grinch, dar au vreun acord cu Youtube pentru treaba asta? (sau au consultat vreun avocat?)

  Am impresia că încalcă un punct din ToS și parcă văd că dispare aplicația după ce o plătesc.

  Nu veţi copia, reproduce, distribui, transmite, difuza, afişa, vinde, licenţia sau exploata în alt fel niciun Conţinut pentru niciun alt scop, fără acordul prealabil scris al YouTube sau al respectivilor licenţiatori de Conţinut

  • Costin
   Reply
   Author
   Costin

   M-am gândit și eu la asta, însă nu cred că Vivu copiază ceva, nu aici ne uităm după problemă. Pur și simplu se folosește de pair.

   Problema e cu difuzarea reclamelor și “promisiunea” Youtube către advertiseri că utilizatorul VEDE reclamele. Nu am testat îndeajuns, însă, mă gândesc că, cel mai probabil, prin Vivu vor fi difuzate și reclamele, cum intră și pe TV, și le vei auzi în căști.

   PS. Grinch? No way. Pe blogul ăsta nu sunt elefanți de care să ne împiedicăm și despre care nu discutăm, cât timp discuțiile sunt civilizate. So, speak free. Tks. 🙂

  • Dragos
   Reply
   Author
   Dragos

   Salut,

   Nu sunt la prima aplicatie de acest gen si de data asta am incercat sa respect termenii Youtube pentru a nu avea probleme.
   Yusic (aplicatia veche) intr-adevar, incalca termenii, stiam acest lucru. Google nu e baiat rau, doar te someaza sa te conformezi sau sa dai aplicatia jos.
   Si in acest caz sunt sute de aplicatii de genul asta, au viata scurta, cateva saptamani chiar, si timpul chiar scade din ce am mai auzit, au o tehnica foarte buna de a detecta astfel de aplicatii. 🙂

   De data asta am stat si am incercat sa profit de orice portita, nu a fost usor, insa nu am incalcat niciun punct din termenii lor. Practic clipul playeaza intr-un webview, exact ca si cum l-ai viziona in Safari sau pe SmartTV-ul tau, nu se intampla nimic ilegal, nu sunt furate linkurile directe catre stream-uri, nu e folosit player-ul standard de iOS, ci doar un webview banal, ceea ce nu au interzis pana acum, altfel nu te-ar fi lasat sa le accesezi site-ul de pe un browser mobile.

   Iar in ceea ce priveste ads-urile, acestea nu apar nici in Safari.

   Merci!

   • Ionuț Staicu
    Reply
    Author
    Ionuț Staicu

    Mulțumesc pentru răspuns. Faptul că ați căutat „portițe” mă pune pe gânduri. Mă face să ezit puțin și să nu cumpăr aplicația chiar acum. Mai aștept o lună-două să văd dacă va mai fi în appstore 🙂

    Mi se pare că sunteți într-o zonă ușor gri.

    Nu veţi copia, reproduce, distribui, transmite, difuza

    Faptul că rulează pe smart TV-ul meu ce are un sistem de operare dezvoltat și licențiat de google nu mă convinge.

    • Dragos
     Reply
     Author
     Dragos

     Tocmai ca pe SmartTV nu este niciun soft pentru a reda continutul Youtube, este doar accesat site-ul youtube.com/tv in browser-ul televizorului, nimic mai mult. Cam asta a fost “portita” pe care am exploatat-o..