Plugin de WordPress care automatizează procesul de abonare la un newsletter trimis prin WhatsApp

Posted by

Săptămâna trecută, colegii au urcat pe WordPress varianta finală a unui plugin ce automatizează procesul de abonare la un newsletter trimis prin WhatsApp folosind liste de Broadcast, prin utilizarea unui widget ce se poate poziționa în orice sidebar.

Mulțumesc celor care l-au testat în variantă beta, ce a ieșit puteți vedea și în sidebar-ul acestui articol.


ℹ️ Ce este un newsletter prin WhatsApp?

Dacă nu ai auzit până acum de newslettere prin WhatsApp, ori îți dorești să afli mai multe, citește acest articol, Social Smarts lansând de altfel și primul newsletter de acest gen din România, cu resurse gratuite și cele mai bune articole despre marketing și comunicare în social media. Detalii.

Nu este singurul newsletter cu abonați prin WhatsApp de la noi. În urmă cu nici două săptămâni aflam de existența unui newsletter românesc dedicat nișei Influencer Marketing trimis de Hit Yourself, ori un newsletter dedicat exclusiv fotbalului, trimis de tackle.ro. Și Kaufland comunica prin WhatsApp.


🔎 Sign-up Widget for WhatsApp Broadcasting Lists

Sign-up Widget for WhatsApp Broadcasting Lists afișează în sidebar un widget cu 3 instanțe configurabile, instanțe ce automatizează pașii explicați, de exemplu, pentru abonarea la newsletterul Social Smarts, la care am adăugat încă unul, necesar, pentru Termeni și Condiții.

Configurarea este destul de intuitivă și poate fi realizată imediat ce widgetul este adăgat în sidebar, campurile fiind Widget Title, număr de telefon, numele numărului de telefon (branding?), mesajul de opt-in, și URL-ul la care poate fi găsită pagina de Termeni și Condiții (separată de widget).

Sper să vă fie de ajutor.

Pentru q, feedback, customizare, ori alte idei de implementat în zona asta, aici sunt. 🙂

Ori mai jos, în comentarii.

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: