Incasarile Xiaomi au inregistrat un nou maxim istoric, clasand compania pe #1 in Europa de Est

Posted by

O comunicare de astăzi din partea Xiaomi anunță rezultatele financiare neauditate pentru primele trei luni din 2021, rezultate ce clasează compania pe locul 1 în Europa de Est pentru al doilea trimestru consecutiv, livrările de smartphone crescând cu 81.8% YoY, iar cota de piața atingând 32.5%.

Iată cele mai importante date pentru T1 2021:

 • Venituri totale de 76,9 miliarde RMB, creștere anuală de 54,7%
 • Profit brut de aproximativ 14,2 miliarde RMB, creștere anuală de 87,4%
 • Profit net ajustat neauditat de 6,1 miliarde RMB, creștere anuală de 163,8%

În alte cifre:

 • În primul trimestru din 2021, veniturile Xiaomi pe piețele externe au avut o creștere anuală de 50,6%, până la 37,4 miliarde RMB. Potrivit Canalys, cota de piață a Xiaomi în primul trimestru plasează compania în top cinci companii de smartphone-uri în ceea ce privește livrările în 62 de țări și regiuni la nivel global și pe locul 1 în 12 țări și regiuni,
 • Potrivit Canalys, în primul trimestru al anului 2021, Grupul s-a clasat pentru prima dată în top 2 în Europa, după o creștere anuală de 85,1% a livrărilor de smartphone-uri, permițând companiei să mențină cota de piață de 22,7%,
 • Xiaomi s-a clasat pe locul 1 în Europa de Est pentru al doilea trimestru consecutiv, deoarece livrările de smartphone-uri au crescut anual cu 81,8% și iar cota de piață a atins 32,5%.
 • Xiaomi s-a clasat pe locul 1 pentru prima dată în Rusia, cu o cotă de piață de 32,1%.
 • Grupul și-a păstrat poziția în top 3 în Europa de Vest, cota de piață crescând la 16,6%, după o creștere anuală de 89,3% a livrărilor de smartphone-uri.
 • Grupul s-a clasat pe locul 1 în Spania pentru al 5-lea trimestru consecutiv, după ce a obținut o cotă de piață de 35,1%.
 • Xiaomi a urcat pe locul 2 în Italia, și-a păstrat locul 3 în Germania și Franța și a intrat
  pentru prima dată în top 5 în Marea Britanie, toate aceste țări înregistrând o rată anuală de
  creștere a livrărilor care depășește 90%.
 • Xiaomi s-a clasat pe locul 1 pentru al 14-lea trimestru consecutiv în India în ceea ce privește livrările de smartphone-uri, cu o cotă de piață de 28,3%.

* photo by Alejandro Morgado on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: