5 despre cele mai populare cautari pe Google in 2019. Avem nevoie de eroi?

Posted by

Google a publicat zilele acestea Year in Search 2019 – cele mai populare căutări folosind motorul de căutare. Year in Search are o frecvență anuală, arhiva acestora fiind disponibilă pe trends.google.ro (pentru România). Iată și clipul de anul acesta (worldwide). Stirea pe ProTV, aici.

Revenind la România și cele mai căutate cuvinte cheie de la noi, găsiți aici mai multe detalii, precum și topurile trendurilor, pe diferite categorii: căutări populare, smartpohone-uri, filme, evenimente sportive, versuri, rețete, diete, “ce este” și “cum să/se”.

Am cinci observații.

1. Mi s-a părut amuzant, mulțumesc Google, că, deși apărut din neant pe ultima sută de metri, “cum se calculează aria cercului” s-a clasat pe primul loc al categoriei “cum să/se”, devansând alte întrebări complicate precum “cum se manifestă gripa”, ori “cum se votează”.

Parcă vezi testele PISA aplicate.

2. iPhone este cel mai căutat telefon mobil în România. Mai mult decât atât, îl găsim și pe locul 8 în topul celor populare căutări de anul trecut, fiind devansat de black friday-ul eMag, Răzvan Ciobanu, magazinul online ABOUT YOU, Cameron Boyce, rezultatele la alegeri și… vremea din București.

E singura căutare din IT/C din top 10.

3. La categoria Versuri, în top 3 avem Prohodul și 5Gang cu SOS. Oricum ai da-o, cumva, pare că suntem salvați ca nație. 🙂 Recunosc, din Prohod mai știam câte ceva, însă am căutat sos-ul pe Youtube și am dat peste clipul de mai jos. Cu peste 30M vizualizări.

M vine de la milioane, ceea ce mie-mi spune că cineva a avut piesa asta pe repeat. Mă neliniștește puțin gândul ăsta :-), dar nu neapărat în… cantități industriale.

4. Jamila. O știți, sau ar trebui. Este un exemplu de muncă și pasiune. Jos pălăria. Într-o țară cu show-uri TV culinare super mediatizate, Jamila este singurul nume propriu în topul Rețete, printre clătite, socate, ciorbă de burtă, murături și colivă.

Jos pălăria!

5. Mi-a plăcut mesajul din clipul Google de mai sus. Then you forgive, reconcile and use your heart, your courage and vision to fix, to heal and then, ultimately, to connect, to empathize. […] That living life for something bigger than yourself is a hero’s journey.

Pe larg, aici.

* Photo by Patrick Tomasso on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: