YouTube testeaza eliminarea dislike-urilor

Posted by

YouTube a anunțat recent, într-un tweet, că a început să testeze un nou layout care nu va mai afișa numărul de dislike-uri ale unui video. Experimentul a fost lansat în vederea reducerii impactului negativ asupra stării de bine a creatorilor, dar și a diminuării campaniilor organizate de dislike-uri. Testul se realizează, momentan, pe un grup restrâns de utilizatori.

Creatorii vor putea vedea numărul de like-uri și dislike-uri ale propriilor video-uri, în YouTube Studio, iar utilizatorii care fac parte din segmentul experimental vor putea da, în continuare, like și dislike video-urilor, pentru a oferi feedback creatorilor de conținut, dar și pentru a ajuta la optimizarea recomandărilor din platformă.

Răspunsurile la tweet-ul distribuit au creat reacții pozitive dar și mai multe negative. Unii afirmă că feature-ul este util pentru că utilizatorii nu vor mai tentați să dea dislike unui video doar pentru că acesta are multe reacții negative sau să încurajeze campaniile de dislike, care pot apărea în comentarii, de tipul „hai să vedem cât de multe dislike-uri se strâng la acest video”.

De asemenea, anumiți utilizatori abuzau de butonul de dislike din motive pur subiective, fără un motiv întemeiat sau care să ofere un feedback constructiv creatorilor de conținut.

Pe de altă parte, unii spun că nu înțeleg cum ajută la starea de bine a creatorilor ascunderea numărului de dislike-uri (pentru viewers), atât timp cât creatorii încă îl văd. Iar un alt utilizator chiar a creat un poll cu întrebarea „Ar trebui YouTube să ascundă numărul dislike-urilor?”. La doar o zi după crearea poll-ului, acesta a strâns peste 9.300 de voturi, unde 95.5% au răspuns „Nu” și 4.5% au răspuns „Da”.

Las mai jos poll-ul, în cazul în care vrei să votezi, dar și pentru a vedea care vor fi rezultatele finale și ce cred utilizatorii despre acest nou feature.

* photo by Leon Bublitz on Unsplash

Păstrăm legătura!? 🙌

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email (recomandat) introducând adresa în câmpul de mai jos, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS.

O altă recomandare, cel mai probabil mult mai bună decât cea cu emailul, este follow pe Instagram pentru stories și highlights. Sunt mult mai activ pe IG și doar o parte din informațiile de acolo ajung subiectul unor articole pe blogul de față.

Mulțumesc!

Lasă un comentariu: