Un exercițiu despre emigrare

Posted by

Să presupunem că locuiești într-un bloc cu 10 etaje și nu prea te înțelegi decât cu vreo doi vecini. Unii injură, unii ascultă manele, unii repară chestii în fiecare weekend, nu există o ordine, ți se pare că pe holuri e murdar, sunt mereu penalizări la întreținere și altele din seria asta.

O perioadă încerci să ajungi la un consens, cel putin cu vecinii din proximitate. Mai putină gălăgie noaptea și în weekend, mai puține certuri, mai atenți cu muzica, chestii de genul. Doar că nu reușești, iar lucrurile se agravează. Unii vecini mor căzând pe scările umede, alții fură din banii administrației etc.

Întrebarea logică care se pune este ce faci?

Te muți într-un alt bloc care corespunde majorității cerințelor tale, ori continui cu procesul de aliniere a vecinilor la cel puțin câteva reguli de bun simț, care, cel mai probabil, îți va lua toată viața (ori niciodată), doar că te va modifica și pe tine. Și nu în bine, dar o faci pentru copii, evident, nu? Au prieteni, scoală etc.

Iar acum să extrapolăm la România. Căci acesta este exercițiul despre care-ți aminteam în titlu, iar rezolvarea, din punctul tău de vedere, o poți lăsa în comentarii. 🙂

PS. E o metaforă treaba cu blocul. Nu o luați razna cu procente and shit. 🙂

4 comments

  1. După ce mi-a plecat cel mai bun prieten, nu mai stau nici eu mult. Încerc să fac bine cât pot, dar nu cu prețul meu. Nu mi-s născut martir. O fi fi-miu, poate, dar e treaba lui :))

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s