Cat au cheltuit consumatorii pe achizitiile din aplicatii si care au fost cele mai descarcate aplicatii si jocuri in Q1 2021 la nivel global?

Posted by

App Annie a publicat State of Mobile 2021, un raport în urma căruia a rezultat faptul că piața aplicațiilor mobile este din ce în ce mai mare și crește mai repede ca niciodată. Statisticile arată că utilizatorii au cheltuit 32 de miliarde de dolari pe achiziții în aplicații (iOS + Google Play), în Q1 2021. Cheltuielile au fost cu 40% mai mari față de primul trimestru al anului anterior.

Numerele ilustrează impactul pe care pandemia îl are asupra pieței de aplicații mobile. Statul în casă a forțat utilizatorii să găsească o stimulare interioară pe care au găsit-o în telefoanele mobile prin diverse jocuri și aplicații precum cele de streaming, dar și prin rețelele sociale.

Ca rezultat, consumatorii au cheltuit cu aproximativ 9 miliarde de dolari mai mult pe jocuri și aplicații mobile în Q1 2021 față de Q1 2020.

Cheltuielile consumatorilor au crescut cu 40% de la un an la altul, ajungând la 21 de miliarde de dolari pe iOS și 11 miliarde de dolari pe Google Play. Numărul descărcărilor aplicațiilor a crescut cu 10%, până la 32 de miliarde, în Q1.

Pe Google Play, cele mai populare categorii de aplicații au fost jocurile, rețelele sociale și aplicațiile de divertisment, iar pe iOs, cea mai mare creștere au avut-o jocurile, aplicațiile foto-video și cele de divertisment.

Însă, în ceea ce privește cele mai performate categorii, în funcție de numărul descărcărilor, lucrurile stau puțin diferit. În Google Play, rețelele sociale, tool-urile, finanțele, aplicațiile de vreme și cele de dating s-au bucurat de cea mai mare creștere în acest quarter. În iOS, cele mai mari câștiguri au fost înregistrate în zona de jocuri, finanțe, social media și zona de health și fitness.

TikTok, YouTube și Facebook ocupă topul celor mai populare aplicații (non-gaming) din lume, în Q1 2021, în funcție de numărul descărcărilor, timpul petrecut în aplicație și utilizatori activi lunar.

Pe de altă parte, gaming-ul a rupt topurile, cheltuielile totale ale consumatorilor fiind de 22 de miliarde de dolari în Q1 2021.

Jocurile s-au dovedit a fi cea mai influentă categorie pe piața globală a aplicațiilor. Jucătorii au descărcat în jur de un miliard de titluri, în fiecare săptămână din Q1. Jucătorii cu iOS au cheltuit 13 miliarde de dolari (cu 30% mai mult față de anul trecut), iar jucătorii cu Google Play au cheltuit 9 miliarde de dolari (cu 35% mai mult).

Cel mai descărcat joc al acestui quarter a fost Join Clash 3D, care a luat locul lui Among Us! care se situează acum pe locul 2. Pe locul 3, în creștere cu 308 locuri, este jocul DOP 2: Delete One Part.

Pentru a vedea și mai multe statistici, poți descărca raportul complet „State of Mobile in 2021”, de aici.

* photo by Benjamin Sow on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s