Un serviciu scump? echo.ro, prima aplicatie de carti audio (continut in limba romana)

Săptămâna trecută a fost lansată Echo, prima aplicație românească de audiobooks în limba română. Are și pagină de Facebook, pagină pe LinkedIn și site – echo.ro, iar targetul bănuiesc că-i definit de expresii un pic cheesy, à la Hurducaș – ex: aplicația «adună laolaltă audiobook-urile tale preferate».

Pe site am identificat 198 de titluri de carte în limba română, doar că numărătoarea nu conține și dubluri (ex: Open de Agassi fiind și la Dezvoltare personală și la Bio & Memorii & Aventură). În plus, mai sunt și cărțile pentru copii, secțiune care numără 20 de audiobooks. În limba engleză sunt 295 de audiobooks (necategorisite).

🚩  Red flag
Pe LinkedIn descrierea este «The first Romanian service to provide thousands of audiobooks in Romanian and English, all in one, shiny, smooth app.». Mi-a adus aminte de marketing-ul cărții despre influencer marketing, autorul promițând o bere celor cărora nu le place cartea. 🙂

Cât costă?

Pricingul este bazat pe credite, costul unui credit fiind de €4,49, iar pentru a fi mai avantajos, Echo oferă trei tipuri de abonamente:

  • Basic este €8,49 / lună (primești 2 credite în fiecare lună)
  • Standard este €12,49 / lună (primești 3 credite în fiecare lună)
  • Premium este €19,99 / lună (primești 5 credite în fiecare lună)

Acum, un calcul simplu ne spune că dacă luam abonamentul Premium obținem un credit la €3.99, cu €.5 mai ieftin. 2.5 ron. Două țigări la bucată, gen. 🙂 Plus că le consumi într-o săptămână pe două cărți, după care cumperi la preț normal, cu 2.5 ron mai mult.

M-am uitat la Atomic Habits, omniprezentă pe aproape toate materialele plicației, iar costul pentru această carte este de 3 credite => 13.5 euro => 66 ron (58.5 ron la Premium). Pe eMAG cartea este 🛒 44 lei azi, 49 lei când nu e soare de reduceri. Pe Elefant e 36 ron, 49 ron în zilele triste.

🚩  Red flag
Nu vi se pare un că servicul este scump? De ce nu mi-aș cumpăra cărțile în format fizic?

Două lucuri ar mai fi de adăugat. Primul ar fi că aplicația este disponibilă doar pentru Android, iOS to be lauched soon, iar cel de-al doilea că la crearea contului primești 3 credite gratis.

Author: Costin

Hello! 👋 🇷🇴👤 @costinro on any social media platform // background in digital advertising (agencies) & publishing (TV news, social media & online games).

3 thoughts on “Un serviciu scump? echo.ro, prima aplicatie de carti audio (continut in limba romana)”

  1. Interesant este că oricât as încerca sa îmi fac un cont primesc aceiași eroare;
    Codul e incorect. Pentru a crea contul, trebuie să introduci codul primit pe adresa ta de e-mail.
    Verifică dacă ai introdus adresa corectă de email sau retrimite codul.

    Like

Lasă un comentariu: