📚 «Arta subtila a seductiei» – Mark Manson

«Arta subtila a seductiei» este a doua carte a lui Mark Manson pe care o citesc, prima fiind «Arta subtila a nepasarii», o carte pe care am terminat-o într-o singură după amiază, pe terasa de la Apollo 111 / Beans & Dots, la o cafea și un aperol șpriț. Mai am pe raft și Arta subtilă a disperării de același autor, pe care mi-am propus-o să o termin luna aceasta, printre filosofi.

«Arta subtila a seductiei» este o carte pentru bărbați dar nu știu dacă aș recomanda-o și femeilor, deși ar fi un exercițiu bun. Și spun asta deoarece, pe alocuri, Mark Manson mi se pare că intinde arcușul pe o coardă destul de fină a curentelor feministe, deși pare destul de abil în a nu o toci și enerva, revenind și explicând totuși fiecare abatere.

«Arta subtila a seductiei» este o carte pentru bărbații care vor să aducă o femeie în patul lor. Nu e un manual, deși este destul de bine structurată și acoperă cam toate subiectele de care poți avea nevoie în a duce la bun sfărșit o astfel de acțiune, dar nu e nici o fițuică motivațională pe care să o citești seara, iar dimineața te trezești alpha male.

🛒  O poți cumpăra de aici:
📚 «Arta subtilă a seducției» – Mark Manson

Te vor putea ajuta și::
📚  «Arta subtilă a nepăsării» – Mark Manson (vezi recenzia)
📚  «Unfu*K Yourself» – Gary John Bishop (vezi recenzia)

🔔  Abonează-te la blog prin RSS, prin email introducând adresa în câmpul de la finalul articolului, ori folosește clopoțelul din bula albastră de jos pentru ca browserul (Chrome?) să-ți trimită notificări când public un articol. iOS / Android / Windows / MacOS. Mulțumesc!

Acum, din punctul meu de vedere anumite lucruri s-au mai schimbat în ultimii 10 ani de când a fost publicată cartea :), dar mie mi-a oferit totuși o dimensiune a acelui segment de bărbați care, din diferite motive pe care Mark Manson le atinge în cele peste 350 de pagini, întâmpină o greutate până și în a obține un număr de telefon al unei femei.

În funcție de perioada vieții în care te afli (îmi place să cred că mulți învață această știință a seducției de timpuriu) «Arta subtila a seductiei» poate fi totuși de mare ajutor, plecând de la a sublinia lucruri de bază pentru a putea cuceri o femeie, deși, revenind, pare de multe ori că urmărește această presiune patriarhală a societății, aprig dezbătută de curentele feministe.

Altfel…

Mark Manson povestește despre siguranța de sine atât de apreciată de femei – de multe ori indiferent de câte cretinități ești în stare să debitezi pe gură, despre răbdare – majoritatea bărbaților fiind mai insistenți decât ar trebui, despre echilibrul și importanța vieții personale pe lângă cea de relație și multe alte lucruri din seria asta, dând de altfel și destule exemple din practică.

Îți povestește despre curaj – de multe ori de neînțeles de către bărbați, despre autenticitate – unde, de cele multe ori asistăm la un dezastru, despre moduri de abordare și de conversație – diferite de formulele pe care le vând diferiți anonimi celebri prin cursuri și antrenamente live, despre atracție, narcisism și  supracompensare, ori despre strategii.

Cartea nu păstrează ideea de masculinitate a generațiilor precedente, prin urmare abordează și subiectul vulnerabilității și importanța acesteia în autenticitate, dar atinge si dă și câteva sfaturi în ceea ce privește grija față de aspect și îngrijirea personală, precum și despre condiția fizică. De asta ziceam că oferă dimensiuni pe care nu le cunoșteam neapărat.

Te poate învața lucruri despre limbajul corpului, despre motivare și intenții, despre evitarea comportamentelor ciudate care ar putea speria o femeie, despre flirt, ori despre a asculta, despre întrebări vs. afirmații, despre glume și faptul că, până la urmă, este vorba despre exercițiu :-), motiv pentru care eșecul trebuie abordat foarte stoic, trecând mai departe.

Cred că frica de penibil este cel mai mare dușman al bărbaților.

Cartea se încheie cu diferite niveluri la care poți ajunge și, pentru ușurință, oferă și o listă de acțiuni pe care le poți duce la îndeplinire pentru a putea deveni din ce în ce mai bun în… arta seducției. 🙂

Over all mi s-a părut o carte bunicică, în ideea în care o recomand să o cumperi doar în cazul în care (simți că) ești nesigur pe tine și ai avea nevoie de cineva care să-ți spună câteva lucruri. Despre Mark Manson am mai spus și în recenzia la «Arta subtila a nepăsării» că, deși are momente când poate devini incomod, pare genul acela de prieten direct și sincer.

Acum, cred totuși că este o carte bună și pentru femei pentru a afla mai multe despre gândurile și comportamentele noastre, sau prin ce trec unii, deși nu-s nici răuvoitori, nici cele mai boante creioane din penar. Pot fi pur și simplu neîndemânatici sau neexperimentați, luând toate experiențele precedente ca eșecuri, pe care, prin generalizare, le pun în cârca tuturor femeilor.

🛒  O poți cumpăra de aici:
📚 «Arta subtilă a seducției» – Mark Manson

Te vor putea ajuta și:
📚  «Arta subtilă a nepăsării» – Mark Manson (vezi recenzia)
📚  «Unfu*K Yourself» – Gary John Bishop (vezi recenzia)

Author: Costin

Hello! 👋 🇷🇴👤 @costinro on any social media platform // background in digital advertising (agencies) & publishing (TV news, social media & online games).

2 thoughts on “📚 «Arta subtila a seductiei» – Mark Manson”

Lasă un comentariu: