INCA pentru Influenceri si Creatori de Continut

Posted by

Later edit:

1. INCA nu este o platformă publică. Este o platformă a WPP, nu vinde abonamente de acces pentru clienți sau agenții, iar în România este operată exclusiv de un departament intern din GroupM.

2. Pe lângă avantajele descrise mai jos în cadrul articolului, pentru a putea beneficia și de support adăugați adresa de email incaro@groupm.com în Settings > Representation.

Aceeași adresă poate fi folosită și pentru a obține informații suplimentare, ori a păstra legătura cu departamentul mai sus amintit.


Revin pe subiectul INCA, platformă automatizată de Influencer Marketing lansată de GroupM / WPP în România săptămâna aceasta. Câteva detalii despre ce oferă (în premieră) brandurilor și agențiilor din România găsiți aici, mai multe puteți afla marți la World of Digital (Autumn 2021), de la 11:00, unde voi susține o prezentare mult mai detaliată pe subiect. See you there online!

Până marți, am zis să ofer câteva detalii pentru influencerii care vor să ne devină parteneri în această inițiativă care va schimba cu siguranță câteva dintre cutumele industriei, modelul INCA urmând principiile WPP și ale colegilor din agențiilor de media în ceea ce privește modul de abordare al unei campanii. Vorbim aici de neutralitate, planning și discovery data-driven (audiențe, afinități etc).

Dacă sunteți interesați în a afla mai multe lucruri despre INCA la nivel global, precum și modelul și abordarea propuse industriilor de Influencer Marketing în țările în care WPP conduce operațiuni, la această adresă puteți vedea și alte piețe pe care INCA desfășoară deja campanii cu creatori de conținut și influenceri, România fiind a doua țară din SEE, după Polonia.

Înregistrare influencer în INCA Romania

Înregistrarea în INCA ca influencer este gratuită și se poate realiza aici. Vorbim despre un proces care durează câteva minute, care, ulterior, are nevoie de 1-2 ore pentru a prelua datele publice / private + analiza AI, și 24 pentru eventualele updates.

Este foarte posibil ca la momentul creării contului, influencerul să nu facă nimic altceva decât un take over pe un cont existent deja în platformă. 🙂 În plus, colegii mei au pregătit și o pagină de ajutor cu mai multe detalii pe diferite secțiuni din platformă (ex. să seteze corect datele de contractare și facturare pentru a putea fi incluși în propunerile către clienți / campanii).

Pentru a putea avea un mai mult decât un overview asupra propriilor date, fiecare influencer va avea posibilitatea de a se autentifica ulterior, în setări, cu Facebook (+ Instagram), Youtube (Google Account) și TikTok (business accounts). Acestea sunt principalele canale pe care vom lucra, însă veți putea afla detalii și de pe orice altă rețea socială unde sunt prezenți, însă cu date mult mai puține pe unde nu-s APIs.

Notă: Autentificarea cu FB/IG, YT și TT vor adăuga influencerului un badge de verified, aceștia fiind primii care vor fi selectați în propunerile de campanii pentru clienți. 

Destul de importante sunt și câteva date personale (interval de vârstă, starea civilă, copii, pets), lucruri care pot rafina selecția unui mix de influenceri necesar pentru diferitele obiective pe care le-ar putea avea o campanie cu creatori de conținut în industrii cu produse pentru zona de parenting, sau animale, de exemplu, sau care au afinități cu zonele acestea.

O ultimă condiție ar fi completarea câmpului Timezone din Personal Information cu UTC+03:00 Bucharest, pentru a marca România ca țară de origine. 💪

Avantajele creatorilor de conținut?

 • access la campanii cu influenceri derulate de colegii din grup din agențiile de media sau PR. vorbim despre 120+M euro anual, dacă ne aruncăm o privire către topurile Forbes și reiterez idea modelului bazat de neutralitate, planning și selecție data-driven
  • prioritate vor avea influencerii verified
 • acces la interpretarea datelor publice de pe fiecare dintre conturile de social media pe care aceștia activează (număr de postări, engagements, comments, dar și ERs avg și totale), dar și un overview al performanței
 • access la interpretarea datelor de audiență de pe fiecare dintre conturile de social media pe care aceștia activează dar și overview per total
  • demografice (localizare – țări, orașe, distribuția pe grupe de vârsă și sex)
  • income, etnie și interese (ultima fiind de ajutor pentru a vedea de ce este interesată audiența și, prin urmare, ce conținut interesant poate produce influencerul)
 • posibilitatea de a căuta în istoricul postărilor proprii în funcție de diferite branduri, de exemplu, pentru a vedea afinitatea pe care o are fiecare cu acestea (ex. poți vedea cum ai comunicat, în timp, pe două branduri concurente), plus postările respective
 • posibilitatea de a vedea red flags pe care aplicațiile de brand safety le marchează pe conținutul ce poate fi catalogat ca nudity, profanity, political etc.

Nu cred că există în acest moment în piață o altă aplicație / platformă care să ofere influencerilor atât deschiderea către propuneri către clienți bazate pe obiective clare și performanță, cât și date agregate și interpretate care-i pot ajuta în a-și putea dezvolta prezența în social media.

See you on the other side!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s