GroupM a lansat INCA | Influencer Marketing

Azi a fost anunțată INCA – o soluție de tehnologie pentru industria de influencer marketing -, parte a GroupM, cel mai mare grup de media din România. Se lucrează de ceva vreme la proiectul ăsta, fiind o întreprindere destul de complexă și robustă, bazată pe data și AI, care aduce destul de multe noutăți pe piața din România în ceea ce privește implementarea campaniilor cu influenceri.

  • zona de discovery / hunting se bazează pe neutralitate și planning, având zeci de filtre aplicabile influencerilor, conținutului, dar și audienței acestora, rafinând la maxim selecția influencerilor și a creatorilor de conținut pentru o campanie a unui brand (include și flag-uri pentru fake followers și brand-safety)
  • zona de amplificare a mesajului în 4 direcții: content boost – direct pe contul creatorului de conținut, content extent – cu preluarea conținutului și distribuirea lui (programatică? :)) în rețeaua de publisheri premium ai GroupM, social commerce – shoppable ad units pe Instagram și cross-channel – prin distribuția conținutului în OTT și CTV (smart TV)
  • zona de raportare este automatizată și în timp real, agențiile și clienții având la dispoziție un overview al campaniei dar și date per fiecare influencer în parte în orice moment după lansarea acesteia. În plus aceasta poate fi unificată cu rezultatele obținute prin amplificarea mesajelor descrisă la punctul precedent
  • modelul INCA garantează rezultatelor unei campanii stabilite de la bun început cu brandurile în funcție de obiectivele pe care acestea le au în ceea ce privește mesajele, produsele sau serviciile pe care doresc să le promoveze în rândul consumatorilor

Suprizele nu se vor opri aici, însă tind să cred că sunt destul de multe informații pentru o zi plină și solicitantă. Vorbim despre lucuri care rezolvă majoritatea problemelor cu care se confruntă piața de influencer marketing din România, dezbătute prin agenții și companii, în social media sau pe bloguri, lucruri pe care, personal, le-am comunicat ca soluții de câțiva ani deja.

Stați pe aproape, vor urma câțiva ani interesanți. Plini, dar interesanți. 🙂

Author: Costin

Hello! 👋 🇷🇴👤 @costinro on any social media platform // background in digital advertising (agencies) & publishing (TV news, social media & online games).

2 thoughts on “GroupM a lansat INCA | Influencer Marketing”

Lasă un comentariu: