Nici tu si nici viata ta nu sunt lucrurile pe care le ai | 📚 «Adio, lucruri!» de Fumio Sasaki

Am început să scriu mai rar pe blog, iar asta pentru că în luna martie m-am tot jucat cu/pe rețelele sociale. Am intrat puțin în lumea TikTok-ului (aveam destul de multe lucruri restante în ceea ce privește diversele funcționalități prezente acolo), iar despre cărți am început să public în fiecare zi pe contul meu de Instagram. Nu am luat vreo decizie ce voi face cu blogul de față. Trăim, vedem.

Am citit recent încă o carte despre minimalism. Este vorba despre 📚 «Adio, lucruri!» de Fumio Sasaki, un japonez care cred că a dus treaba asta puțin la extrem, trăind cu puțin peste 100 de obiecte într-un spațiu de sub 20m2, însă tind să cred că e destul de doable. Ce e sigur este că această cartea face cât toate cele 4 cărți pe care le-am citit iarna asta pe aceeași temă:

La ce faimă are Sasaki te-ai aștepta ca 📚 «Adio, lucruri!» să fie cea mai radicală carte despre filosofia minimalistă pe care ai putea-o citi vreodată, însă nu este așa. Mai radicală mi se pare Marie Kondo. 📚 «Adio, lucruri!»  este o carte despre minimalism, da, însă mi se pare mai mult decât atât. Este o carte despre fiecare dintre noi, o carte despre o filosofie de viață sănătoasă.

Ți-o recomand împreună cu 📚 «Micul infinit» de Dominique Loreau, o carte care se citește ușor și ale cărei 180 de pagini conțin scurte povești, sfaturi și citate ușor de parcurs și de înțeles de către oricine. E îndeajuns. Restul din lista de mai sus le poți citi doar pentru îmbunătățirea vocabularului, ca să nu-ți ieși din ritm și să citești ceva ușor, ori de curiozitate.

Până vei citi 📚 «Adio, lucruri!», îți mai recomand și filmul de mai jos. Este vorba despre un tânăr care, pentru a descoperi ce este important pentru el în viață, și-a băgat absolut toate lucurile într-un depozit și a stabilit 2 reguli. Prima să nu mai cumpăre niciun obiect timp de un an de zile, iar cea de-a doua regulă să ia din depozit un singur obiect pe zi.

Experimentul pleacă de la seara în care stă în pielea goală într-un apartament gol, iar primul obiect pe care-l ia din depozit este o haină lungă, în care și doarme în prima noapte cu picioarele în mâneci, lucru pe care-l descoperă din nevoie. M-a impresionat foarte mult bunica lui, o femeie simplă cu o filosofie de viață super sănătoasă. E genul de bunică pe care cu toții ne dorim să o avem.

Vizionare plăcută!

Author: Costin

Hello! 👋 🇷🇴👤 @costinro on any social media platform // background in digital advertising (agencies) & publishing (TV news, social media & online games).

Lasă un comentariu: